MALMÖ 2017-12-04 Polisen spärrade av ett område kring ett parkeringshus vid Hyllie Allé i Malmö sedan en man har hittats skadad efter att polisen fått in flera larm om skottlossning. Flera personer ska ha varit inblandade i någon sorts bråk på platsen vid 21-tiden, men när polisen kom dit var ingen av dem kvar. Den skadade mannen hittades i närheten strax efteråt och platsen har undersökts med vapenhund. Då har bland annat tomhylsor påträffats. Flera vittnen har förhörts. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Anhölls efter mordförsök – nu frisläppt

Malmö Den man som anhölls misstänkt för grovt vapenbrott efter mordförsöket i Hyllie under måndagen har nu frigivits. Han är inte längre misstänkt för brott.

– Misstankarna var så svaga och de har inte styrkts, berättar åklagare Per Andersson.
Det var vid 21-tiden i måndags som flera personer blev vittnen till ett bråk och skottlossning på Sagas gränd i Hyllie. Flera höga skott ska ha hörts och en skottskadad man fördes till sjukhus med allvarliga, men ej livshotande, skador. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Något senare på kvällen greps en 37-årig man i närheten av Sagas gränd. Han anhölls under natten mot tisdag misstänkt för grovt vapenbrott. Han var dock ej misstänkt för mordförsöket men enligt vittnesuppgifter ska han ha befunnit sig på platsen och då burit ett vapen.
– Det är baserat på vittnesuppgifter om att han haft på sig skjutvapen, sa Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, under tisdagen.

Norling ville under tisdagen inte gå in på huruvida mannen hade vapen på sig när han greps, men åklagaren i fallet Per Andersson berättar under onsdagen att mannen inte bar vapen när han greps.
37-åringen har nu släppts på fri fot.

– Han är inte misstänkt längre, säger Per Andersson och berättar att misstankarna, som var svaga redan från början, inte styrktes vid förhör.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×