SD:s oppositionsråd Teddy Nilsson (t h) vill se en annan modell för att ge personer som i dag har försörjningsstöd ett jobb. Foto: Roger Sunesson/arkiv
Extrajobb är frukten av dålig politik, hävdar SD.

SD kritiska till hur extrajobb fördelas

SVALÖV Svalövs kommun ska skapa nya jobb för personer med försörjningsstöd.
Skånskan skrev om satsningen i förra veckan, jobbet är igång men Sverigedemokraterna är inte helt överens med minoriteten.

– Att personer med försörjningsstöd kommer i arbete är vi positiva till.
– Men det som glöms bort i detta sammanhang, är delen om att projektet är initierat för att städa upp i konsekvenserna av egenförd politik, säger oppositionsrådet Teddy Nilsson.

Teddy Nilsson relaterar till alla de nyanlända ungdomar som kommunen tog emot för ett par år sedan:
– Det är en politik som Svalövs kommun försatt sig i med en väldigt stor mängd utländska ungdomar och nyanlända som inte är anställningsbara, hävdar Nilsson.

SD:s oppositionsråd anser därför att Svalöv tvingats att delta i satsningen med extratjänster och han hävdar att denna i stort bara riktar sig till nyanlända med 100 procent lönetäckning för att minska konsekvenserna av den annalkande försörjningsstödsökningen.
– Detta under förespegling om att hjälpa alla med svårighet att nå den öppna arbetsmarknaden.

Teddy Nilsson hävdar att inget kommit fram att den misstänkta undanträngningseffekten vad gäller övriga i de nämnda grupperna, tillägger Teddy Nilsson.
– Oavsett ärende och projektbeskrivningar, att detta framöver bara kommer att visa sig vara ett fruktlöst stats och kommunal satsningsprojekt riktat till just gruppen nyanlända för att lindra alla konsekvenserna av sin misslyckade politik.
Nilsson tillägger samtidigt:

– Vi ser fram emot den utlovade utvärderingen september 2019, om nu projektet bifalls och genomförs.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×