Rhododendron planteras redan nu för att kunna stå i full prakt i slutet av våren. När det är kallt sover den. Foto: Hanna dockson
Johan Slagstedt och Ingrid Trollås tror resultatet blir bra.
Magnus Lindvall skulle ha uppskattat att få lite information.

Park får nytt liv igen

Malmö Mitt i vintern så är det kanske inte Lunds parker som i huvudsak lockar, men samtidigt som lundaborna njuter av granar och ljus i stan så rustas en av parkerna inför sommaren.

Varje år så avsätter Lunds kommun en liten summa pengar för att rusta upp en park utöver Stadsparken. Förra året var det Sankt Jörgens park och i år har turen kommit till Elias Fries park som ligger alldeles vid Lagerbrings väg. Syftet från kommunens sida är att göra parkerna till en trevligare samlingspunkt för de boende i området.

Det är olika arbetslag som avlöser varandra i det både kalla och ruggiga vädret.
– Det är många som aldrig har arbetat tillsammans förut för alla kommer från olika håll, men det är roligt att se. Vädret påverkat oss inte jättemycket inte ens om det skulle komma lite snö eller 30 centimeter tjäle, men det är klart om det skulle komma en meter får vi tänka om, säger Ingrid Trollås, arbetsledare från Lunds kommun.

I våras och somras var det totalt igenväxt och inte mycket till park, men i dag ser det annorlunda ut. Gamla och ruttna träd har plockats bort och ett 40-tal nya har planterats för att stå i 500 år.
– Arbetet att plantera träd och buskar börjar under måndagen, men allt beräknas vara färdigt den 15 december. Det kan tyckas lite kallt att göra det här under vintern, men faktum är att det hade inte fungerat att göra det här på sommaren för då hade allt vi planerat dött. Nu är det faktiskt helt idealiskt att plantera, eftersom det inte finns någon tjäle i marken och framförallt för att träd, buskar och växter sover så här års, säger Johan Slagstedt landskapsinjengör.

Även om Lunds kommun gör satsningen för att både ta vara på naturen samt att glädja de boende som bor nära parken, så är reaktionerna inte bara glädje utan snarare lite förvirring över vad som egentligen pågår.
– Vi har inte fått någon information hur det här ska se ut så det är svårt att tänka något om det. Det enda vi ser är gegga så vi får hoppas på en torr vår. Den som lever får se, säger Magnus Lindvall.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×