Olja läckte ut vid gästgivargård

Blentarp

Strax innan klockan 12 på tisdagen fick SOS Alarm in ett samtal om att en IBC-tank läckte ut bränsle vid Östarps Gästgivargård på Gamla Lundavägen i Blentarp. Tanken, som stod på ett lastbilsflak, innehöll hydralolja som räknas som farligt utsläpp.
Tanken rymmer 1 000 liter, hur mycket olja som läckt ut på marken är okänt, men det ska enligt räddningstjänsten handla om en mindre mängd.
Innan räddningstjänsten från Ystad, Tomelilla och Sjöbo var på plats försökte personer i Blentarp att förhindra läckage genom att hålla för hålet. Under efter middagen pågick arbetet med att samla upp det spilda bränslet och pumpa över det resterande till en annan behållare.
Oljeläckaget bedöms inte ha utgjort någon fara för allmänheten.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×