Saga Svensson från Eslövs AI imponerade stort i Sösdala, där hon vann sin viktklass i Glentons Mästarmöte. Foto: Privat

Mästerlig insats av Saga Svensson

BROTTNING I Sösdala och Broby möttes den gånga helgen några av landets absolut bästa ungdomsbrottare i den numera traditionella decembertävlingen Glentons Mästarmöte.
I Broby var det bara killar som var uppe på mattan, i Sösdala bara tjejer.

I Glentons Mästarmöte bjuds landets bästa ungdomsbrottare in. Alla möter alla i sina respektive klasser. I killarnas tävling har de nio högst nio rankade brottarna tillträde. På tjejsidan har de sju bästa brottarna första tjing.
I Sösdala Idrottshall fick publiken på två dagar se 260 tjejmatcher i tre olika kategorier.

En av dem som imponerade allra mest var Eslövs AI:s Saga Svensson, som vann 42-kilosklassen i Flickor Yngre. Och som hon gjorde det. Ur den åtta brottare starka klassen gick hon segrande efter idel vinster. I tur och ordning vann Saga över Ida Boxe (fall), Agnes Alfredsson (fall), Aleria Lindblom (fall), Kajsa Bäckman (14-2), Agnes Jansson (fall), Wilma Hoffman (fall) och Isabella Assinger (fall).
Svedala BK kunde glädja sig över två silver. Freja Holmberg blev tvåa i Fy 35 kg och Freja Wallin tvåa i Fä 44 kg. I KvU 60 kg blev Olivia Forsberg från Dalby BK tvåa. I Fy 22-24 kg blev Höörs BK:s Ottilia Shale tvåa.

Antalet invägda brottare var betydligt fler i Broby än i Sösdala. I Broby brottades killarna om ära och placeringar i fyra kategorier: knatte, pojk, ungdom och junior. Även här lät några av skåningarna höra tala om sig. Var sin silverpeng erövrades av BK Starkes Isaac Sjöberg (knatte 29 kg), IK Spartas Elliot Trellid (knatte 32 kg), Starkes Victor Borgström (ungdom 54 kg) och Malmö Tigers Armando Molin (ungdom 69 kg). En tredjeplats tog Spartas Samuel Trellid (ungdom 58 kg).

×