Lövgren har chans att bli kuskchampion

TRAV Joakim Lövgrens jakt på att bli kuskchampion på Jägersro fortsätter oförtrutet. En dubbelseger på tisdagen gör att han knappar in på regerande champion Christoffer Eriksson.

Det var tack vare två lovande treåringar, som Lövgren fick besöka vinnarcirkeln. Infinitus har länge varit en stor talang, men nerverna har spelat hästen ett spratt på tävlingsbanan.
Fast det verkar ha rättat till sig. I två raka segrar på Jägersro har han skött sig med den äran. Båda gångerna har han vunnit från 20 meters tillägg. I den välbesökta vinnarcirkeln skrockade ett gäng ägare gott åt den övertygande insatsen.
– Det är så här som det ska vara i travet, stort engagemang, nervositet under loppet, och mycket skratt efteråt, ler Joakim Lövgren.

Han vann också med sonen till elitloppsvinnaren Brioni, löftet Mohikaner. Här kostade Lövgren på sig en säkerhetsstart, och hästen fick därmed visa sin styrka för att kliva runt fältet.
– Jag fick ge mig ut i spåren redan 900 meter från mål i den hårda vinden, men han fixade det ändå, påpekar Lövgren.
Han knappade in på ledande Christoffer Eriksson i den jämna kuskligan. Ställningen är 49–48 till Eriksson, som också vann ett lopp under tisdagskvällens vardagstrav.
”Ove” satt dit egentränade Ronja Loss, en käck treåring som har inlett karriären på bästa sätt med två raka segrar.
– Hon har visat fin uppfattning och bra inställning, och gick undan på ett bra sätt, säger Eriksson om treårsmärren efter Dumle Loss.

En 81-oddsare slog till på V5-spelet och chockade alla. Staffan Nilsson-tränade Magnificent Face, som har varit segerlös i ett par års tid, vann från ett tolftespår med Markus Niklasson i ett lärlingslopp.
Hästen slog till som en blixt från klar himmel, och ställde alla V5-spelarna. Till slut blev det 507 kronor i utdelning på fyra rätt. Den rätta V5-raden var 6–12–4–2–1.
Bara tre tävlingsdagar återstår 2017. Två V5-omgångar och en V64-afton. Sedan vet vi vem som är årets kuskchampion. Joakim Lövgren och Christoffer Eriksson lär köra så många lopp som det bara går för att plocka hem titeln.

×