H65 spelar i Eslöv och Lund

HANDBOLL Två matcher i Eslöv och en i Lund. Nu står det definitivt klart var och när H65:s handbollsdamlag ska spela sina tre hemmamatcher i EHF-cupens gruppspel.

Sporthallen i Höör, H65:s normala hemmaplan, håller inte måttet och når inte på långa vägar upp de krav som EHF ställer för att den ska få användas för internationellt spel på den här nivån.
I stället tvingas H65 spela sin tre gruppmatcher ”på bortaplan” på annan ort.
Den första mot Danik Most från Tjeckien avgörs den 6 januari i Eslövshallen, den andra norska Larvik går den 20 januari i Eslöv och den sista, den 10 februari mot HC Zalau, i Sparbanken Arena i Lund.
Till samtliga matcher kommer det att erbjudas gratis entré, uppger H65 i ett pressmeddelande.
– Detta blir en stor utmaning för klubben på många sätt. Inte bara sportsligt, utan organisationsmässigt på alla plan. Vår förhoppning är nu att stora delar av Höör hjälper till och stöttar oss. Vi ska göra allt vi kan för att få till bra arrangemang, säger Jan Hansson, ordförande i H65 Höör.
– Nu kommer vi att lansera kampanjen ”Tillsammans mot Europa” som går ut på att företag och privatpersoner kan gå in som publiksponsorer för 1 000 kronor per match. Och då får man synas så mycket det bara går i anslutning till matcherna.

Varför två matcher i Eslöv och en i Lund?
– Vi fick vara tacksamma för att vi fick två matcher i Eslöv och tanken var att även spela match tre där, men då var hallen uppbokad. Eslövs IK har verkligen varit bra att samarbeta med kring detta och det är vi i H65 Höör mycket tacksamma för, säger Hansson.
H65 spelar sina tre bortamatcherna enligt följande: mot HC Zalau söndagen den 14 januari, mot Larvik lördagen den 27 januari och mot Danik Most söndagen den 4 februari
De två främst placerade lagen i EHF-cupen avancerar till kvartsfinal.

×