MALMÖ 2017-12-04 Polis och avspärrningar på Sagas gränd i Hyllie i Malmö efter att en man har hittats skadad efter att polisen fått in flera larm om skottlossning. Flera personer ska ha varit inblandade i någon sorts bråk på platsen vid 21-tiden, men när polisen kom dit var ingen av dem kvar. Den skadade mannen hittades i närheten strax efteråt och platsen har undersökts med vapenhund. Då har bland annat tomhylsor påträffats. Flera vittnen har förhörts. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2017-12-04 Polisen spärrade av ett område kring ett parkeringshus vid Hyllie Allé i Malmö sedan en man har hittats skadad efter att polisen fått in flera larm om skottlossning. Flera personer ska ha varit inblandade i någon sorts bråk på platsen vid 21-tiden, men när polisen kom dit var ingen av dem kvar. Den skadade mannen hittades i närheten strax efteråt och platsen har undersökts med vapenhund. Då har bland annat tomhylsor påträffats. Flera vittnen har förhörts. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2017-12-04 Polisen har markerat ut en tomhylsa på Sagas gränd i Hyllie i Malmö efter att en man har hittats skadad efter att polisen fått in flera larm om skottlossning. Flera personer ska ha varit inblandade i någon sorts bråk på platsen vid 21-tiden, men när polisen kom dit var ingen av dem kvar. Den skadade mannen hittades i närheten strax efteråt och platsen har undersökts med vapenhund. Då har bland annat tomhylsor påträffats. Flera vittnen har förhörts. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

En anhållen efter mordförsök i Hyllie

Malmö Flera personer ringde polisen under måndagskvällen efter att ha hört ett bråk och skott avlossas på Sagas gränd i Hyllie. En skottskadad man vårdas nu på sjukhus och en man har anhållits misstänkt för grovt vapenbrott.

Larmet kom in till polisen klockan 20.58. Flera inringare hade då hört flera höga smällar och sett ett bråk med flera personer inblandade på Sagas gränd i Hyllie. När polis kom till platsen var inga av de misstänkt inblandade i bråket kvar. Däremot fanns ett flertal personer på platsen som sett händelsen. Polisen spärrade av området i väntan på brottsplatsundersökning och en genomsökning med vapenhund.

En skottskadad man anträffades en stund senare av polisen i närheten av brottsplatsen. Mannen vårdas nu på sjukhus med allvarliga, men ej livshotande, skador.
Ärendet rubriceras som försök till mord. En del spår har säkrats på Sagas gränd – bland annat flertalet tomhylsor. Polisen bekräftar att det handlar om flera skott som avlossats på platsen.

En 37-årig man greps något senare under måndagskvällen i närheten av brottsplatsen. Han anhölls i natt misstänkt för grovt vapenbrott. Han är dock ej misstänkt för mordförsöket och polisen letar fortfarande efter gärningspersonen. Enligt Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling var det baserat på vittnesuppgifter som den anhållne mannen greps.

– Det är baserat på vittnesuppgifter om att han haft på sig skjutvapen, säger Nils Norling.
37-åringen ska ha befunnit sig i området under tiden för skotten. Nils Norling vill inte gå in på huruvida mannen bar vapen vid gripandet eller ej. Norling berättar även att mannens vapen nödvändigtvis inte är samma vapen som användes vid mordförsöket.

Det finns fortfarande en hel del oklara detaljer i ärendet.
– Händelseförloppet är ej klart än. Det är inte exakt klarlagt vad som hänt, säger Nils Norling.
– Vi söker efter flera personer. Bland annat gärningsmannen, fortsätter han.

Det skulle kunna finnas övervakningskameror i området som skulle kunna vara till hjälp för polisen, enligt Nils Norling.

Läs mer:

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×