De får årets kulturpris och stipendier

Sjöbo På tisdagsförmiddagen offentliggjordes vilka som får Sjöbo kommuns kulturpris och stipendier.

Ungdomsstipendiet inom fritidsområdet på 5 000 kronor går till Noah Eidensten i Sjöbo IF. Han får han det för sitt engagemang, positiva inställning och vilja att utveckla sin sport och sig själv.
”Noah har även funnit sin roll som domare på ett föredömligt vis”, anger kultur- tillväxt och fritidsutskottet i sin motivering.
Ungdomsstipendiet inom kulturområdet på 5 000 kronor tilldelas Frida Nilsson i Sjöbo Ungdomsorkester. Hon prisas för sitt ”vida intresse, engagemang, kunskap och vilja att utveckla såväl sig själv som multiinstrumentalist som musicerande vänner och kolleger”.

Sjöbo kommuns ledarstipendium på 10 000 kronor går till ledarna i Friluftsfrämjandet Sjöbo för engagemang, entusiasm och ledarskap inom hela föreningens breda verksamhet.
”Såväl barn, juniorer och seniorer upplever, tar del av och lär sig att vara rädd om vår natur på ett tryggt, aktivt och varierat sätt”, tycker kultur- tillväxt och fritidsutskottet.
Sjöbo kommuns kulturpris på 7 000 kronor får Flora filmstudio, som Skånskan redan berättat om. Föreningen prisas för sitt engagemang i att utveckla, sprida, visa och kommunicera värdefull kvalitetsfilm.
Röddinge IF:s stipendium på 1 000 kronor går till Alva Eghall i Öveds jakt- och fältrittklubb för sin prestation, engagemang och framgång såväl regionalt som nationellt.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×