Lis-Lott Wigernäs lägger ner sin salong vid årsskiftet och därmed stänger Svedalsa äldsta frisersalong. Hennes föräldrar flyttade sin salong hit 1950.

Äldsta frisersalongen lägger ner

SVEDALA Svedalas äldsta frisersalong stänger efter 67 år. Lis-Lott Wigernäs lägger ner verksamheten och istället blir hela fastigheten bostadshus.

Lis-Lott Wigernäs har drivit salongen sedan 1988. Hennes föräldrar Agnes och Agne startade Bengtssons damfrisering i Svedala 1947.

Tre år senare flyttade man verksamheten till den här adressen. Familjen bodde i ena halvan av huset också var det friserslong i den andra.
– Jag är bokstavligen uppvuxen med det här jobbet, berättar Lis-Lott Wigernäs. Jag började med att hjälpa till med att sopa och annat. Mina föräldrar ville först inte att jag skulle bli frisör.

– Jag funderade på att utbilda mig till barnskötare. Nu blev det frisöyrket i alla fall och det har jag aldrig ångrat.
Hennes mamma Agnes Bengtsson drev salongen i alla år medan pappa Agne även hade salonger i Malmö.
Lis-Lott Wigernäs tog över rörelsen i oktober 1988.
Hon har satt sin egen prägel på verksamheten och ändrade namnet till Frisörhuset.

För mer än ett år sedan bestämde hon sig för att arbeta året ut.
– Jag tyckte att jag vill vara pensionär när jag fyllt 65. Jag arbetar året ut och gör min sista arbetsdag på nyårsafton.
– Det är klart att jag kommer att sakna kontakten med alla kunder. Vi har barn och barnbarn i både London och Stockholm och som pensionär kan jag ägna mera tid åt dem.

Fastigheten är såld och nya ägare tar över nästa år. De nya ägarna kommer att använda hela huset som bostad. Någon ny rörelse kommer inte att starta i affärslokalen.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×