4,7 miljoner i bidrag för bostäder

ESLÖV Eslövs kommun får 4,7 miljoner kronor i extra statsbidrag för att man gav starttillstånd åt 119 nya bostäder i fjol.

Det är Boverket som sköter utdelningen för att kommunerna ska kunna bygga fler bostäder.
Regeringen införde statsbidraget 2016 för att öka bostadsbyggandet i kommunerna mot bakgrund av befolkningsökningen och de många nyanlända samt det påföljande ökade behovet av bostäder.
Boverket fick i år in 204 kommunala ansökningar om bidraget. Av dem beviljades 199 kommuner bidrag och får dela på cirka 1,8 miljarder kronor i stöd. Ett antal parametrar ska uppfyllas av de kommuner som vill ha bidraget.

Intresset för statens stöd till bostadsbyggande har ökat kraftigt. Nästan dubbelt så många sökte det statliga stödet i år jämfört med förra året.
– Det är glädjande att Eslöv som stark tillväxtkommun får del av de statliga pengarna för ökat bostadsbyggande. Det visar på att vi bidrar väl till behovet av bostäder i Eslöv och Skåne, säger kommunstyrelsens ordförande i Eslöv Johan Andersson (S).

Eslövs kommun har fått veta att man fått pengarna och att pengarna måste göras av med i år. Eslöv har haft merkostnader.
– Vi har ett bostadsförsörjningsprogram och försöker nå upp till målen i det. Då krävs att man jobbar mycket med exploateringsfrågor, detaljplaner och översiktsplaner. Tillskottet är välbehövligt för en kommun som växer, säger Johan Andersson.

I år har Eslövs kommun haft extra resurser för översiktsplanering. Om det har byggts lika mycket i Eslöv i år som i fjol är oklart, men Eslöv tänker söka bidraget nästa år också.
De svenska kommunerna som är med och delar på bidraget har i år gett startbesked till 73 372 nya bostäder

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev