14 års fängelse för knivmord på Möllan

Malmö Natten till den 29 januari i år blev en 44-årig man knivhuggen till döds på en innergård på Kristianstadsgatan. Nu döms en 33-årig man till 14 års fängelse för mord.

De båda männen tillhörde samma bekantskapskrets och hade umgåtts i ett gäng tidigare under kvällen den 28 januari och natten mot den 29 januari i år. De hamnade strax innan klockan 03 i bråk på en innergård på Kristianstadsgatan. Den 33-årige man som nu döms för mord ska då ha knivhuggit 44-åringen. 33-åringen lämnade sedan platsen.

Flera av de boende i närheten vaknade av att männen skrek och blev vittnen till bråket. Många kände igen 44-åringen som själv bodde i en lägenhet i byggnaden. En granne berättar att han ropat åt männen att sluta bråka. När 33-åringen lämnat verkade det först inte, enligt grannen, som att 44-åringen var skadad. Några minuter senare hördes dock hur någon ropade ”hjälp mig, hjälp mig” från gatan. 44-åringen hade då tagit sig ut från innergården och hans allmäntillstånd hade försämrats kraftigt.

Strax efter klockan 03 ringde 44-åringen sin mamma, bad henne komma till platsen samt ringa ambulans. När hon anlände låg hennes son på trottoaren utanför sin lägenhet. Det fanns blod på trottoaren och på husfasaden intill. På marken låg en kniv. Ytterligare två män, som inledningsvis misstänktes för mord men mot vilka misstankarna tidigt avfördes, fanns också på platsen. Den knivhuggne mannen fördes till ambulans där han avled.

33-åringen ska efter att han mördat 44-åringen åkt hem till en bekant där han spenderade natten och morgonen. Han uppgav för den bekante att han blivit knivhuggen. I sms till en vän skrev han att han blivit attackerad och knivhuggen i handen och ansiktet samt att han var nära att bli träffad i hjärtat. Följande dag åkte han först till Lund och sedan hem till sin mamma på annan ort. Han anhölls i sin frånvaro och greps senare under dagen.

33-åringen nekar till mord. Han säger sig ha blivit utsatt för en planerad attack av 44-åringen. 33-åringen säger att den nu döde mannen visserligen skadades när de båda rök samman, men han säger att det handlade om mindre skador och inte de hugg som dödade honom. Han säger att det måste ha varit någon annan som åsamkat 44-åringen de skadorna efter det att han själv lämnat platsen.

Flera vittnesmål talar dock emot mannens version och så även teknisk bevisning. Bland annat ska 44-åringens blod ha påträffats på fordon i närheten – något som talar emot 33-åringens version om att de legat ner under bråket.

33-åringen döms därmed för mord och till 14 års fängelse. Han ska dessutom betala ut sammanlagt 150 000 kronor i skadestånd till tre av mordoffrets anhöriga.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×