Staffanstorps konsthall stänger under tiden som gamla biblioteket byggs om till kulturhus. och öppnar först igen hösten 2018. ARKIVBILD

Konsthallen stängs under byggtiden

STAFFANSTORP I och med att biblioteket stängt för att flytta till rådhuset stänger även konsthallen i Staffanstorp och öppnar inte igen förrän till hösten 2018.

Orsaken är det pågående kulturlyftet som omfattar biblioteksflytt, ombyggnad av före detta biblioteket till samlings- och teatersalong, lokaler för musikskolan, konsthall med mycket mera.
Fastigheten blir Staffanstorps kulturhus och nu har förberedelserna för ombyggnaden startat.
– Hela huset blir en byggarbetsplats under några månader så vi måste stänga även konsthallen, säger projektledaren för kulturlyftet Hillevi Ventura i en kommentar på Staffanstorps hemsida.

Hörsalen och konsthallen kommer inte att förändras men i övrigt byggs huset om. I det gamla biblioteket blir det samlingssal som ska rymma 300 personer.

Den ska gå att dela av så att den också kan användas för mindre sammanträden med exempelvis kommunens nämnder men också föreningar som vill hyra för möten.
I huset skapas också nio mindre lokaler avsedda för musikskolorna att bokas efter behov. Skolorna får också möjlighet att hyra kontorslokaler i huset.
Konsthallen stängs alltså under flera månader men kulturarrangemang kommer under den perioden i stället att anordnas i det nya biblioteket.
Via bibliotekets sociala medier som Facebook och Instagram kan man också ta del av bibliotekets arrangemang och verksamhet.
Om allt går planenligt öppnar konsthallen igen i augusti/september 2018.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×