– Jag önskar alla en riktigt god jul, sa Vanstadsbon Ullrica Nordlander (till vänster) som sålde vättar som hon tillverkar själv, här tillsammans med Birgitta Busch från Björka som sålde handgjorda dörrkransar. Foto: Jari Markkanen
Hembygdsföreningens Gunni Svensson och Solgerd Nilsson serverade julglögg och pepparkakor. – I ett gammalt hus med en gammaldags miljö som detta är det lätt att skapa julstämning, sa de.
Sjöbobon Ing-Britt Fredrikssons hantverk.
Ciile Ekstrand och Kim Johnsson från Lövestad. – Man fångar julstämningen genom att äta gott, med dekorationer, mycket ljus, röda färger, glitter, godis och kärlek, förklarade de.
Catharina Brorman visade sina alpackor och sålde bland annat alpackagarn. – Jag lämnar garnet till ett spinneri i Landskrona, men jag tvättar och rensar det först och vi klipper djuren själva djuren, sa hon.
Berit Damm och Margareta Andersson och flera andra såg till att besökarna fick kaffe med hembakat. – Julstämningen skapar man med hembakat, jukpynt, musik och stearinljus, förklarade de.
Ove Andersson förstärkte julstämningen med musik.
Föreningens ordförande Stig-Allan Damm och Gunnel Persson.
Smide på Hallsbergs gårds julmarknad.
Alpackor på Hallbergs gårds julmarknad.

Julig stämning på Hallsbergs gård

SJÖBO Färs härads hembygdsförenings traditionella julmarknad på Hallsbergs gård i Heinge lockade så många besökare att det blev trångt i lokalerna.

– Julstämningen skapar vi med hembakat, julpynt, musik och stearinljus, förklarade Berit Damm och Margareta Andersson som såg till att besökarna fick kaffe och med hembakat.
– I gamla hus med en gammaldags miljö är det lätt att skapar julstämning, sa hembygdsföreningens Gunni Svensson och Solgerd Nilsson som serverade julglögg och pepparkakor i köket.
Hantverkarna hade mycket att visa besökarna på den ombonade gården där två alpackor stod på gårdsplanen.
Det såldes bröd, träslöjd, hemstöpta ljus, smidesprylar, borstar, silversmide och mycket annat som tillhör en traditionell julmarknad.
Lions sålde julkärvar i ladan.
– Behållningen går till äldreboenden i Sjöbo kommun, påpekade Kurt-Arne Andersson från Lions.
Där stod också Vanstadsbon Ullrica Nordlander med vättar som hon tillverkar själv.
– Jag gör dem av granris och hönsnät, jag syr vättarhattarna och näsan, så det är mycket jobb med dem, berättade hon.
Elisabeth Håkansson sålde handmålad träslöjd och Sjöbobon Ing-Britt Fredriksson handgjorda tomtar.
Catharina Brorman visade sina alpackor och sålde alpackagarn.
– Det är världens finaste garn, den är inte allergiframkallande och den sticks inte heller, så om man har alpackatröja på sig känns det nästan inte samtidigt som den är varm, men man blir inte svettig i den för att materialet andas, förklarade hon.
Omkring 15 ideella krafter från hembygdsföreningen såg till att julmarknaden blev en lyckad upplevelse för besökarna.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×