Fredrik Petersen hamnade i ett riktigt målstim hemma mot Hammarby – han gjorde tio mål. Arkivbild

Fredrik Petersen höll lekstuga mot Bajen

MALMÖ HK Malmö tog en lekande lätt hemmaseger hemma mot Hammarby, 31-25, och Fredrik Petersen visade upp stora delar av sitt breda register när han gjorde tio av hemmalagets mål.

– Äh, jag är för gammal för att bry mig om att jag gör många mål, huvudsaken är att laget vinner. Men det är klart att det är kul att vara med mycket i spelet, sa Petersen efter matchen.
Fast en liten förklaring till målformen kunde han ändå bjuda på:
– Jag har haft lite problem med en axel under en period och varit lite trött, men nu är det bra igen och det är stor skillnad på hur det känns.

HK Malmö tog kommandot omgående och drog sakta men säkert ifrån i målprotokollet, mycket tack vare bra försvar och en på frilägen omutlig Dan Beutler i målet, samt förstås bra anfallsspel. 9-4 efter 15 minuter utökades till 16-10 i halvtid trots att Binai Aziz åkt på ett rött kort för en knuff.
– Inte mycket att säga om det domslutet, tyckte Fredrik Petersen.
I den andra halvleken jobbade sig gästerna in i matchen igen inledningsvis och kom så nära som två måls marginal (17-15 efter sju-åtta minuters spel) men sedan la hemmalaget in en högre växel igen samtidigt som Kristian Saeverås byttes in i mål och tog några bollar direkt.
– De var bra på att dra ner tempot och Patrik Fahlgren som styr deras spel är smart och minimerar felen. Samtidigt tappade vi kanske lite fokus och gjorde några dåliga anfall. Lätt hänt att man slappnar av lite när man leder med sex mål, förklarade Fredrik Petersen.

– Men orolig blir man aldrig när vi kommer till bra lägen hela tiden.
HK Malmö spelade runt på sin bänk och vilade bland annat Linus Persson hela matchen, men hade inga problem att rycka ifrån igen när det behövdes.
– Vi har gått runt på spelare de senaste matcherna och det kommer vi säkert att få nytta av senare.

Ett positivt besked kom även efter matchen då Robert Månsson, för närvarande knäskadad, skrivit på ett nytt kontrakt till 2020.
– Det känns bra att det är klart nu. Jag vet att jag är i en trygg miljö med tränare som tror på mig. När jag kan spela igen vet jag inte, mer än att det nog bara är en bonus om det blir den här säsongen, sa Robert Månsson.

Sport i dag

Sportresultat