Beslut om skolvärdar står fast

höör Det omdiskuterade beslutet att säga upp skolvärdarna på Höörs båda högstadieskolor berördes kort under budgetdebatten.
– Det är ingen bra åtgärd, säger Maria Boström-Lambrén (S).

Att skolvärdarna är på väg bort från högstadieskolorna i Höör har väckt starka reaktioner från såväl skolvärdarna själva, elever, lärare och allmänhet. En protestlista med flera hundra namnunderskrifter har också startats i ett försök att ha kvar skolvärdarna.

Beslutet har tagits av barn- och utbildningsförvaltningen eftersom man fått ett krav på sig att spara drygt åtta miljoner kronor.
– Lösningen har blivit att ta bort personal, sade Maria Boström-Lambrén i talarstolen.
Så kallade pedagogiska ledare, pedagogister, har lyfts bort.
– Nu är dessa tjänster borta. Man har tagit bort pedagogiska måltider. Och man har tagit bort skolvärdarna på båda våra högstadieskolor. Det är ingen bra åtgärd. Men det är valet som gjorts, säger Maria Boström-Lambrén.

Under en paus i debatten sade barn- och utbildningsnämndens ordförande Susanne Andersson (M) att beslutet ligger fast trots att hon gärna hade sett att skolvärdarna fått vara kvar. Barn- och utbildningsnämndens budget för nästa år tas den 18 december.

Trots besparingar sker också satsningar nästa år inom skolan. Lovskola, läxhjälp, vuxenutbildning och en utbyggd elevhälsa är fyra saker som det satsas på nästa år.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×