Fair Plays SM-guldlag, fr v: Fredrik Lundh (lagledare), Sydney Berlin, Karen Barritza, Therese Ekdahl, Cornelia Lister, Chayenne Ewijk, Mathilda Malm, Frida Bostrand, Anya Morgina och Mervana Jugic-Salkic (lagledare).Foto: Svenska Tennisförbundet

SM-guldhattarna på för starkt Fair Play

TENNIS Fair Plays damer sitter ohotat kvar på tronen efter att ha säkrat sitt fjärde raka SM-guld genom 6-0 mot Upsala TK.
En styrkedemonstration utan dess like.
- Bästa finalen - hittills, sa Cornelia Lister och log.

SM-final damer
Fair Play TK-Upsala TK 6-0
S1: Cornelia Lister-Fanny Östlund 6-4, 7-5.
S2: Karen Barritza-Julita Saner 6-1, 6-0.
S3: Chayenne Ewijk-Ida Ferding 6-0, 6-0.
S4: Sydney Berlin-Julia Lövqvist 6-2, 4-6, 10-2.
D1: Cornelia Lister/Anna Morgina-Ida Ferding/Fanny Östlund 6-2, 6-4.
D2: Karen Barritza/Chayenne Ewijk-Julia Lövqvist/Jasmina Tinjic 6-1, 6-1.

Den 23-åriga Fair Play-stjärnan är inne på sin sjätte säsong i Malmöklubben och vet ännu inte hur det känns att inte spela SM-final.
Efter två inledande silver har det blivit fyra raka guld.
Snacka om dominans.
– Vad ska man säga? Det är alltid så himla roligt, och elitserieveckorna är bästa perioden på året, konstaterade Lister
– Vi har en stark och bred trupp, bäst helt enkelt.
I söndagens final visade Linköpingstjejen också sin klass med eftertryck. Dubbeln spelades hem sedan hon och Anya Morgina besegrat Ida Ferding/Fanny Östlund, 6-2, 6-4.
Och i singelspelet var det återigen Östlund som fick ge sig, 6-4, 7-5.
– Jag är nöjd. Det kändes bra, finns inget att klaga på, betonade Cornelia Lister som slog in matchbollen till 6-0 och därefter kunde jubla tillsammans med lagkamraterna.

Guldhattarna åkte traditionsenligt fram och det bjöds på läskedryckssprut, alltmedan ”We are the champions” dånade ur högtalarna på Fair Play stadion.
Senare på kvällen skulle det bli segermiddag på lokal i centrala Malmö.
Lister förväntade sig dock en ganska lugn tillställning
– Nästa år ställer jag inte upp om vi inte kan fira ordentligt, sa hon lite skämtsamt och tillade.
– Varför alltid spela på en söndag? Det känns helt fel, och förstör lite grann av grejen med att vinna SM-guld. Fredag eller lördag hade varit perfekt. Herrarna gjorde det innan man ändrade för rättvisans skull.

Fair Play tappade bara ett enda set (Sydney Berlin mot Julia Lövqvist) under finalen och plockade fram storspelet när det behövdes som bäst.
Helt utan dramatik var det dock inte. I förstadubbeln trampade Anya Morgina snett i början av första set och det blev några nervösa minuter innan hon kunde fortsätta med en lindad fot.
– Hemskt, men vad är en final utan drama? Anya var hjälten eftersom vi fick med oss 2-0 i stället för uppgivet, 1-1. Det är en jättestor skillnad. Sedan rullade det på, menade Cornelia Lister.
Lagledaren Fredrik Lundh kunde ingenting annat än instämma i sitt ankares analys, och öste på med superlativ för att beskriva känslorna.
– Vilket fantastiskt gäng. Starka individiuella prestationer i dag, och vi visade att vi har en bred trupp som älskar det här.

För Lister väntar nu några dagars träning på hemmaplan innan det är dags att packa väskorna igen. Till helgen går 23-åringen in i Dubais 100 000-dollarsturnering där siktet är att ta steget upp bland de 100 främsta på dubbelrankingen.
I dagsläget är hon 105:a.
– Jag har hela året haft som mål att nå topp-100 i år, och det här är min sista chans 2017. Det krävs bara att jag vinner en match, men att vinna är inte så bara på denna nivån.

SM-final damer
Fair Play TK-Upsala TK 6-0
S1: Cornelia Lister-Fanny Östlund 6-4, 7-5.
S2: Karen Barritza-Julita Saner 6-1, 6-0.
S3: Chayenne Ewijk-Ida Ferding 6-0, 6-0.
S4: Sydney Berlin-Julia Lövqvist 6-2, 4-6, 10-2.
D1: Cornelia Lister/Anna Morgina-Ida Ferding/Fanny Östlund 6-2, 6-4.
D2: Karen Barritza/Chayenne Ewijk-Julia Lövqvist/Jasmina Tinjic 6-1, 6-1.

Läs mer: