Jacob Gullberg blev matchhjälte. Foto: Artur G Bliding

Höllviken vann en derbyrysare

HÖLLVIKEN Det var egentligen ett förlorat Skånederby. Men på något sätt lyckades Höllviken ta sig in i matchen igen, kvittera i slutsekunderna och sedan vinna derbyrysaren i förlängningen. 5-4.

– Vi är fantastiskt bra när vi bara vill och har man lyckats kvittera ett derby så finns det inte att förlora i en förlängning, sa matchhjälten Jacob Gullberg som gjorde segermålet.
I det längsta såg det emellertid ut som en ganska lätt resa mot tre poäng för FC Helsingborg, som utnyttjade sina chanser bättre än hemmalaget. 2-0 efter första perioden och 3-0 efter den andra.

– Det var nog våra två mest passiva perioder på hela säsongen. Vi lät dem göra precis som de ville. Men inför tredje sa vi att vi skulle ut och göra en av våra bästa i stället, visa kämpaglöd och hjärta, förklarade Jacob Gullberg.
Höllviken gjorde 1-3 och 2-3, men sedan kontrade gästerna in 2-4 och med bara minuten kvar av matchen såg det helkört ut igen.

Då tog Höllviken ut målvakten, gjorde snabbt 3-4 (Christoffer Andersson) i sex mot fem med 20 sekunder kvar. Och sju sekunder kvar tryckte Johannes Wilhelmsson in 4-4.
Båda assisterna av smarte Daniel Persson.
Resten är alltså historia. En derbyseger mot självaste storebror FCH inför 916 åskådare i Halörhallen.
– Fantastiskt skönt mål. Det är glädje utöver det vanliga. När vi väl lägger manken till är vi minst lika bra som topplagen, sa Jacob Gullberg.

×