Costa Leon har synts en del tv, senast i realityprogrammet För känd för kärlek. – Jag hittade inte kärleken där, men kanske jag hittar den i Melodifestivalen, säger han med ett skratt. Pressbild
Costa Leon med Viktor Frisk, Andreas Stone Johansson, Denniz Jamm och Samir Badran. Foto: Privat

Mellon är modellen för dubbeldebutant

25-årige Limhamnskillen Costa Leon har haft musiken som ledstjärna sedan tidiga tonåren. Han har stuckit emellan med modellande, statistroller i långfilmer, medverkan i reality-tv-serier och studier – men till sist bestämde han sig för att satsa på musik och låtskrivande. Och det gav utdelning – nästa år har han två låtar med i Melodifestivalen.

Costa Leon har skrivit Samir & Viktors Shuffla tillsammans med skåningarna Andreas ”Stone” Johansson och Denniz Jamm och med artistduon. Låten tävlar i Göteborg den 9 februari. I Malmö veckan efter sjunger Barbi Escobar låten Stark som hon skrivit tillsammans med Costa och Andreas ”Stone” Johansson.
För låtskrivardebutanten Costa Leon var det ett speciellt ögonblick när de tävlande bidragen avslöjades i början av veckan.
– Det känns stort, det känns som om jag har något att jobba vidare på, säger Costa Leon.

Från början kommer han från Ljungby. Familjen flyttade till Skåne 2009 och här tog Costas modellkarriär fart. Han hade en agentur, var fotomodell och var med på modevisningar.
– 2014 var jag med i Top Model Sverige. Det var en upplevelse och härligt inte minst eftersom vi var i Sydafrika.
Efter gymnasiet började Costa plugga på Malmö högskola, men efter ett halvår hoppade han av.
– Jag tänkte att i stället för att plugga tio år och bli doktor kunde jag plugga i verkliga livet för att bli framgångsrik musiker, producent, artist och låtskrivare. Jag har börjat skapa kontakter och lärt mig alltmer om produktion och det är ett sätt att komma in i branschen.
Att Mello är ett bra ställe att nätverka yrkesmässigt är han i alla fall säker på.

Hur kom det sig att du började samarbeta med Denniz Jamm och Andreas ”Stone” Johansson?
– Denniz Jamm är också min manager och vi jobbar mycket tillsammans. Han är som en mentor för mig och genom honom har jag också kommit in på Hydra Studios i Malmö. Genom Denniz har jag också lärt känna Andreas och för några månader sedan hade vi Samir och Viktor här och skrev låten till dem. Andreas har jobbat mycket med Barbi Escobar tidigare och så kom det sig att vi gjorde en låt till henne också.

Costa Leon är taggad inför våren.
– Det blir så spännande med allt folk man får träffa. De största inom branschen i Sverige är där, säger Costa, som själv alltid kollar på Mello och som har Euphoria som klar favorit.
Det är just tävlingen han tycker är mest lockande.
– Det är spännande med många olika genrer. Jag är väldigt tävlingsinriktad själv. Jag gillar att visa framfötterna, precis som många musiker och artister gör.

Får vi se dig i Mellon någon gång i framtiden?
– Man ska aldrig säga aldrig.
Att jobba med musik är en dröm som Costa Leon haft sedan han var liten.
– Just nu gör jag mycket arbeten med sångare som producent och låtskrivare. Men från nästa år är planen att jag också ska släppa några låtar där jag sjunger tillsammans med andra sångare. Jag behöver utveckla sången.
Helt klart är i alla fall att Costa Leon siktar mot stjärnorna.
– Målet är att skapa en internationell karriär. Jag har stora mål och höga krav på mig själv.

×