Krav på bostad i manifestation

Kävlinge

På måndag håller föreningen Tillsammans för Kävlinge en manifestation utanför kommunhuset. Där ska den lyfta fram kravet på att allas behov av en bostad, vilket föreningen anser är ett krav för att Kävlinges politiker ska kunna hävda att kommunens paroll ”100 % välkommen! ska vara på riktigt.
Manifestationen hålls utanför kommunhuset klockan 17.15 för att politikerna som ska sammanträda i kommunfullmäktige klockan 18 inte ska kunna undgå budskapet. Samlingen är klockan 17 vid värdshuset.
Föreningens krav är, som Skånskan skrev om i gårdagens tidning, att fler hyreslägenheter med rimliga hyror byggs, att förhållandena för flyktingarna som bor på värdshuset förbättras och att de som bott där länge får flytta till egna hem.
I gårdagens artikel skrev vi att Tillsammans för Kävlinge för flyktingars talan. Det stämmer inte menar talespersonen Filip Roslund. Han framhåller att föreningen driver frågor som är viktiga för föreningens medlemmar, som bland annat består av personer som bor eller har bott på vandrarhemmet.
Han framhåller också att föreningen inte tidigare skrivit till kommunstyrelsen, vilket stod i tidningen, utan enbart till bildningsnämnden.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×