Får fängelse efter vinglig bilfärd

STAFFANSTORP Mannen nekade till att ha kört bilen men den väktare som följde hans färd i 150 km/h till Staffanstorp vittnade och tingsrätten trodde på hans berättelse.

Det var i somras, i juli, som en 44-årig man omhändertogs av polisen efter en vinglig men snabb bilfärd som började i Malmö och slutade vid en bostad i Staffanstorp.

Mannen som körde hade 1,6 promille i blodet och hade, enligt den man som följde efter honom, kört vingligt men ändå så fort som 140-150 kilometer i timmen. Vittnet sade sig aldrig ha sett någon liknande bilfärd.

I tingsrätten hävdade den åtalade mannen att det inte var han som körde bilen utan en äldre kvinna som hade hämtat honom i Malmö, där han druckit tillsammans med vänner.
Den väktare som såg mannens framfart och följde efter hans bil till Staffanstorp hade emellertid en annan version.
Enligt honom vinglade bilen fram över vägen och färden gick i nära 150 kilometer i timmen. Han försökte få den andre föraren att stanna genom att blinka med helljuset och tuta, men föraren stannade inte.
Väktaren kontaktade också polisen redan under färden och följde själv efter den vingliga bilen tills den stannade på en adress i Staffanstorp.

Då gick väktaren fram till mannen som satt på förarplatsen och pratade med honom tills polisen kom.
Det är uteslutet att det var någon annan som kört bilen, menade väktaren som sade sig ha haft bilen under uppsikt hela tiden.
Den misstänkte mannen hävdade dock att en äldre kvinna kört bilen och hunnit gå in i huset utan att väktaren sett det, men han lyckades inte övertyga rätten.

Tingsrätten trodde på vittnets berättelse och dömer den 44-årige mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Hans körning har inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten.
Mannen döms också för olovlig körning eftersom han inte heller hade ett giltigt körkort.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×