Jimmie Åkesson (SD) på balkongen till sitt hotellrum.foto: Erika Dahlin Jönsson
Jimmie Åkesson (SD) blev besviken när han såg att Stenssontrappan håller på att rivas.
Under lördagen spelade Jimmie Åkesson (SD) med sitt band Bedårande Barn på SD Eslövs tillställning på Hotell Stensson.
260 partimedlemmar från hela Skåne var anmälda.

Åkesson på Stensson

Eslöv På lördagen checkade Jimmie Åkesson (SD) in på Hotell Stensson i Eslöv. Sverigedemokraternas lokalavdelning i Eslöv hade bjudit in till fest.

Sverigedemokrater från hela Skåne befann sig på Hotell Stensson i Eslöv på lördagskvällen. Sverigedemokraternas lokalavdelning i Eslöv firar 15 i år och bjöd därför in till en kombinerad jubileums- och julfest.
– Sist jag tittade var det 240 anmälda, men det var två veckor sedan så nu borde alla 260 biljetter vara sålda, sa Ted Bondesson, suppleant i SD Eslövs styrelse.

Ted Bondesson och hans pappa Thomas Bondesson, ledamot i styrelsen, stod i entrén till hotellet och bockade av de ankommande gästernas namn på en lista.
– Det ska bli kul att träffa kollegor och såna som tycker som jag, sa Sven Lund från Hässleholm innan han gick upp en trappa till festsalen.

Ytterligare en våning upp satt Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, i ett hotellrum som blivit hans loge för dagen.

Vad gör du i Eslöv?
– Jag blir bjuden till massa sånt här och det här är så pass nära hem så om man ska tacka ja till något är det ju ganska trevligt, sa Jimmie Åkesson som varit på Hotell Stensson flera gånger tidigare – eller i varje fall på Stenssontrappan.
– Jag blev lite besviken nu när de håller på att riva trappan. Det är det jag förknippar med Eslöv – vi har haft massa valtal på den trappan. Det är väl den relationen jag har till Eslöv.

Följer du SD i Eslöv nånting?
– Inte jättemycket, men jag känner ju Fredrik (Ottesen, ordförande i SD Eslöv, reds. anm.) sedan ungdomsförbundstiden. Vi har inte jättemycket kontakt men vi går på Sweden Rock tillsammans en gång om året.

S och M – alltså det största och det tredje största partiet – styr ju tillsammans i Eslöv. Vad tycker du om det?
– Ja, det är så det är ju. Sen får väljarna bedöma nu när det blir val igen. Hade jag varit moderatväljare hade jag varit väldigt besviken om mitt parti samarbetade med ärkefienden Socialdemokraterna. Hade jag varit socialdemokrat hade jag också varit väldigt besviken. På det sättet tror jag att det är någonting som gynnar oss långsiktigt.

Ser du fram emot ikväll?
– Ja, det ska bli jättekul. Det är alltid kul med medlemstillställningar – folk är glada och trevliga.
Under kvällen äntrade Åkesson scenen med sitt band Bedårande Barn. Åkesson spelar klaviatur.
– Sångaren spelade tidigare med Noice… så det blir mycket Noice-låtar, sa Åkesson innan middagen.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×