Fritidschefen Niklas Fonskov är full av positiv energi efter landskampen i handboll. Nu hoppas han på fler stora utmaningar, men inser samtidigt att mer resurser inom fritidsförvaltningen är ett måste. Foto: Roger Sunesson/arkiv
Mer landslagshandboll kan komma till Svalöv. Foto: Roger Sunesson/arkiv

Skrala resurser kan sätta stopp för fler satsningar

SVALÖV Först spelade Sveriges volleybolldamer landskamp ifjol.
För drygt en vecka sedan gjorde handbollstjejerna stor succé i mötet med Danmark.

Företagsmässan och föreningsmässan samlade mycket folk i höstas och dessutom har populära SBK-Cupen nyligen avslutats.
Heleneborgshallen i Svalöv är i fokus mer än någonsin.

Och mer hoppas Svalövs kommun att man kan få bjuda på. Inte minst energiske fritidschefen Niklas Fonskov är inte främmande för nya utmaningar:
– Här finns en mycket stor potential, men det krävs så mycket mer resurser. I nuläget är vi för få som sliter med arrangemang på förvaltningen. Ska vi kunna göra ett bra jobb måste mer resurser till. Det vore oerhört synd om vi missar publikarrangemang av en sådan anledning.

Så här en dryg vecka efter landskampen ska Fonskov tillsammans med Martin Nilén i Eslövs IK, Skåneidrotten och Skånes Handbollsförbunds kanslichef Emme Adebo sätta sig ner utvärdera och skissa på framtiden.
Dels gällande den framtida satsningen på handbollen i Svalöv, men även fler större arrangemang.
– Vi har redan gått i gång i Tryckhallen med bra intresse. Nu krockade de första träningarna med SBK-Cupen och därför räknar vi med ännu fler unga som kommer att träna.
Fler landskamper är inte heller omöjligt:
– Det ser vi gärna fram emot. Att förlägga matcher av det här slaget i mindre kommuner och samhällen är idealiskt.
– Heleneborgshallen är perfekt lämpad med tanke på att många kommer och storleken på hallen precis lagom för att få den rätta stämningen.

Nu är det inte bara handboll som ligger i kikarsiktet. Även innebandy finns med i kommunens planer på att bredda idrottsutbudet och redan nu har kontakter tagit med Skånes Innebandyförbund.
– Skånelagets pojkar 01 har redan legat på träningsläger i Kågeröd och förhoppningarna är att vi kan till ett bra samarbete. Innebandy kan säkerligen bli populär här.
Arrangemang av andra slag, typ musik eller teater finns också med i planeringen.

Redan nu har populära Hasse Kvinnaböske Andersson uppträtt med Svingelskogen och den föreställningen återkommer även i år.
– Här finns mycket stora utvecklingsmöjligheter, men som sagt handlar det resurser. Ska vi kunna utveckla måste rätt krafter till.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×