Torbjörn Ekelund hävdar att det finns barn som inte har råd att idrotta.

Siktar på bidrag från Allmänna arvsfonden

SVALÖV Några pengar har inte lagts undan i 2018 års budget för utökning på fritidsförvaltningen, men bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund hoppas kunna lösa den uppkomna situationen på ett annat sätt:

– Helt klart drar Heleneborgshallen stort intresse till sig och därför måste vi undersöka möjligheterna att få till mer resurser.
I så fall får politikerna istället börja söka på externt håll:
– Det kan finnas en möjlighet att hitta bidrag hos Allmänna arvsfonden eller handbollsförbundet. Vi ska undersöka möjligheterna, lovar Torbjörn Ekelund.

Trycket på hallen gällande arrangemang har helt enkelt blivit större än vad man trott. Landskamper, företagsmässor, föreningsmässor och fotbollscuper avlöser varandra.
Något som innebär att trycket på fritidsförvaltningen blir orimligt stort. De få som jobbar där har för mycket att ro i hamn.

– Det är vi väl medvetna om, men som sagt har intresset för hallen blivit mycket större än vad vi räknat med från allra första början.
Därför ska chansen till bidrag undersökas och i bästa fall kan en halvtidstjänst skapas helt inriktad på arrangemang.
Torbjörn Ekelund klappar fritidschef Niklas Fonskov rejält på axeln och inser att hans inträde på posten gett kommunen en skjuts framåt.

– Det är viktigt med personer som jobbar för att nå ett mål, men förutsättningarna måste vara de rätta.
– De måste vi jobba för att nå upp till i framtiden.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×