Det finns även en möjlighet till butiksetablering nära Sibylla.Foto: Axel Hilleskog

Byggandet kan vara igång sent 2018

Sjöbo Butiksetableringen på det nya handelsområdet på Sjöbo väst kommer igång tidigast under sent 2018, tror kommunens utvecklingstrateg.
Orsaken är väntan på klartecken för en livsmedelsaffär.

Melica Invest, som har en central del i utformningen av Sjöbo väst, anser att det behövs ytterligare en livsmedelsaffär i södra delen av området nära Sibylla, vilket Skånska Dagbladet tidigare skrivit om.
Tanken är att livsmedelsaffären ska agera draglok för andra butiker på handelsområdet.

Men för att livsmedelsbutiken ska bli verklighet krävs en ändring i detaljplanen som enbart ger utrymme för en livsmedelsbutik.
Den kan ändras först i juli nästa år och därefter ska detaljplanen antas i septembers kommunfullmäktige. När den får grönt ljus kan etableringen av övriga butiker så småningom starta.

– Det kan inte bli byggstart direkt, först måste beslutet vinna laga kraft och eventuell överklagande-period måste också gå ut. Sedan kanske det måste ske någon typ av exploatering: bygge av någon gata och dragning av ledningar.
– Så det är svårt att säga exakt när det kan börjas byggas men någon gång i slutet av 2018, säger Monica Strömbeck, utvecklingsstrateg på kommunen.

Hon kan inte uttala sig om vilka butiker som är aktuella för etablering på handelsområdets norra del vid Dollar store och Coop eller i den södra delen vid Sibylla, där det också kan bli utrymme.
Klart är att butikerna ska vara inriktade på kläder och skor, men också hem och hobby samt sport och fritid.
Det är inte heller bestämt hur många butiker som får plats.
– Det tittas på hur mycket parkeringar som behövs och det är svårt att säga hur mycket byggyta som det kommer kunna finnas utöver livsmedelsförsäljningen.

Monica Strömbeck kan dock berätta att flera företag har stått i kö för att etablera sig.
– Vissa har anmält sig men tittar man på typen av affärer vi vill ha och några av önskemålen som har kommit in så stämmer de kanske inte riktigt överens med policyn om att man ska ha affärer som kompletterar varandra.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×