Sveamatea ger flera föreställningar av Lasse Maja och Saffransmysteriet under söndagens julmarknad i Svedala centrum.
Julbelysning i Svedala centrum.

Julmarknad och saffransmysterium

SVEDALA Sveamatea bjuder på fyra föreställningar på julskyltningssöndagen. Mycket händer i Svedala centrum på söndagens julmarknad.

Sveamateas ungdomsgrupp har nu tagit sig an ett nytt Lasse Maja äventyr. Passande nog den här gången med namnet Saffransmysteriet.
Ungdomsgruppen har tidigare satt upp Lasse Maja och Cafémysteriet. Nu blir det en fortsättning. Även Saffransmysteriet har skrivits av Martin Widmark.
– Vi tyckte att det passade bra med något juligt på skyltsöndagen, berättar Hampus Gsaxner som är ungdomsledare och ansvarig för kostym och dekor.
– Vi har haft föreställningar här de senaste tio åren på skyltsöndagen och det brukar vara uppskattat.
Flera av de 15 medverkande var med även i den förra uppsättningen.
– Alla har jobbat hårt och gått ännu djupare in i sina roller. Vi har verkligen kunnat se hur de har utvecklats, konstaterar Sara Körner som är regissör och ungdomsledare.
Föreställningarna kostar inget och det går inte att boka biljetter i förväg.
Föreställningarna ges i Kulturhuset Flamman söndagen den 3 december klockan 13, 14, 16 och 17. Varje föreställning varar i 45 minuter.
Den som besöker Svedala centrum under söndagen har även många andra aktiviteter att välja på. Programmet inleds kockan 13 med hundparad. Även barnen inbjuds att gå med och längst bak kommer tomten i sin släde.
Barn som vill träffa tomten har också den möjligheten vid olika tillfällen under dagen. Han gör entré i sin släde klockan 13.15, tar emot önskelistor och delar ut godispåsar. Klockan 15 läser han en julsaga för alla barn.
Biblioteket är öppet för julpyssel klockan 10-13. Granen på Stortorget tänds klockan 16 av kommunalrådet Linda Allansson Wester (M). Lucia kröns klockan 17.30 och klockan 18 avslutas julmarknaden.
Mera information finns på svedala.se och svedalahandel.se.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.