Hörby Motocrossklubb får årets föreningspris av Lions Club. Främre raden: Dennis Olsson, Viktor Olsson, Filip Åkeson, Axel Lennardsson och Oskar Lunderot. Bakre raden: Bengt Håkansson, Bengt Ekstrand, kassören Linda Westerlund, ordförande Mats Sjöberg, Roland Ingemansson, sekreteraren Ulrika Ekstrand, Thomas Andersson och medlemsansvarige Jessica Åkesson. Foto: Jonas Karlsson

Föreningspriset till motocrossen

HÖRBY På onsdagen avslöjade Lions Club att årets föreningspris går till Hörby Motocrossklubb.
– Vi blev jätteglada när vi fick veta det. Och framförallt överraskade, säger Mats Sjöberg, ordförande för motocrossen.

Lions föreningspris är på 15 000 kronor och delas ut en gång om året. I år går priset till Hörby Motocrossklubb.
– Under många år av gedigen och målmedveten satsning på ungdomar och seniorer har föreningen skapat en god kamratlig anda, lyder juryns motivering.

Delar av styrelsen och flera av juniorerna i klubben var på plats i klubbhuset på Västervångbanan i Äspinge på onsdagen när Lions meddelade vem vinnaren är.
– Det känns väldigt positivt, och det ger ett bra tillskott i kassan, säger Mats Sjöberg, klubbens ordförande.
Hörby Motocrossklubb har 350 medlemmar, varav ungefär hälften är aktiva. Det är full fart på verksamheten i klubben både på seniorsidan och juniorsidan.

Föreningen bildades i oktober 1981 och efter 6-7 år var crossbanan klar.
– Det låg en mopedbana här uppe i skogen tidigare. Det var Leif Sahlin som tog initiativet och bildade klubben och lade grunden till det vi har här idag, fortsätter Mats Sjöberg.
Han gick själv med i motocrossklubben för tio år sedan, men har inte varit aktiv förare.
– Det var min son som drog in mig i detta. Sen blev jag kvar i klubben när han flyttade vidare för studier på annan ort.
Trots att det kan vara tuffa tag under tävlingarna råder det en familjär och kamratlig stämning i klubben. Det vittnar medlemmarna om.
– Det är verkligen en förening där alla hjälps åt. Det är en mysig stämning. Vi bor inte i Hörby, men kände oss välkomna direkt när vi kom hit, säger sekreteraren Ulrika Ekstrand.
– Motocrossen växer. Det är fler och fler som kommer hit och provar att köra, även de som inte har kört innan, fortsätter hon.
Under sommarsäsongen är Västervångbanan öppen för träning tre dagar i veckan. Totalt handlar det om elva timmars körning per vecka.

– Det är ett pussel att få ihop träningarna. Vi skulle behöva öka körtimmarna, framöver och hoppas kunna hitta samarbetspartners så att vi kan hyra in hos på andra banor i Skåne, säger Mats Sjöberg.
Hela klubben gläds åt att man får föreningspriset.

– Ja, det är roligt för klubben att synas, både för de medlemmar som vi har sedan tidigare och nya medlemmar, säger Jessica Åkesson som är medlemsansvarig.
Utdelningen av Lions föreningspris sker på julskyltningssöndagen i Hörby nu på söndag, den 3 december.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×