Per Bjurnemark, ordförande Sjöbo IF.
Bankchef Johan Fjelkner. Foto: Axel Hilleskog

379 000 till föreningar i Sjöbo

Sjöbo Nio Sjöboföreningar fick dela på 379 000 kronor när Sparbanken Skånes föreningsstöd delades ut under torsdagen.

Den av Sjöbo kommuns föreningar som beviljats överlägset mest föreningsstöd i år är Sjöbo IF. Sammanlagt är det 136 000 kronor som fotbolls­föreningen beviljats. 50 000 av dessa ska gå till att bygga en ny kiosk. I dag utgörs klubbens kiosk av en bod i rätt dåligt skick, enligt Per Bjurnemark som är ordförande i Sjöbo IF. Men det är en tillfällig lösning.
– Vi vill göra något mer permanent, säger han.

Klubben har även beviljats pengar till ny inredning i klubbvillan, pengar för att anordna en HLR-utbildning för medlemmarna och 15 000 kronor att köpa in en cykel för.
– Vi är väldigt tacksamma. Sparbanken är vår största sponsor, säger Per Bjurnemark.
Föreningsstödet är en del av det som Johan Fjelkner, bankchef på Sparbanken Skåne, kallar ”sparbanksidén”.
– Att värna om orten och regionen. Vi försöker ge tillbaka så att det händer positiva grejer lokalt, säger Johan Fjelkner.

Det är bankens tre ägarstiftelser Finn, 1826 och Färs & Frosta som delar ut pengarna. Under torsdagen ägde en föreningsträff rum på Sparbankens kontor i Sjöbo och då firades de beviljade föreningarna med diplom.

Förutom Sjöbo IF har bland annat FK Athlet beviljats 44 000 kronor för satsning på ledarutveckling samt inköp av en höjdhoppsmatta, Lions Club har beviljats 20 000 kronor till att anordna en familjedag och Racehouse RC Sjöbo får pengar för att köpa en ny matta för radiostyrda bilar. Sjöbo ungdomsorkester får 25 000 kronor som ska betala för en gästartist under vårkonserten.

Sammanlagt är det nio föreningar i Sjöbo som får pengar i år.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×