Kommunpolis Patric Nihlén har satt upp Vaksam-skyltar på Thorssons väg. Foto: Jari Markkanen

Vaksam-skyltar på Thorssons väg

YSTAD Kommunpolis Patric Nihlén satte upp Vaksam-skyltar vid Thorssons väg i onsdags efter två inbrott i bostäder i området.

– Det är med anledning av inbrotten som vi nu i startar projektet Vaksam i skapt läge i Ystad genom att sätta upp skyltar i det område som är aktuellt, säger Patric Nihlén.
I måndags inträffade det första inbrottet och det andra på natten till tisdag på Thorssons väg. Vid det andra inbrottet stals bland annat en tv-apparat, kläder och alkohol.

– De kan ha ett samband, det finns en brottstid på några timmar, säger han.
– Statistiken visar att en område som haft inbrott ofta drabbas igen inom två, tre veckor.
Skyltarna vid Thorssons väg är de första i kommunen i projektet Vaksam som startade i början av november. Projektet ska förebygga brott och öka tryggheten.

Ystads brukshundsklubb och körskolorna är med i projektet. Det innebär att de tar en extra sväng till Thorssons väg. Bilskolorna har dekaler på bilarna och hundägarna bär gula västar där det står att de deltar i projektet.
– I mån av tid lägger trafikskolorna sina körningar i området och hundägarna vallar hundarna här i stället för hemma. Målsättningen är också att polisen tar en extra tur till området, säger Patrik Nihlén.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×