Är det svårare att anmäla en feminist?

En miljöpartistisk riksdagsledamot har lämnat partiet efter beskyllningar om sexuella trakasserier. Funktionsrätt Sverige vill att Lars Ohly ska gå som ordförande efter beskyllningar om övertramp.
Deras båda partier har hållit feministfanan högt. Ändå har folk dragit sig för att anmäla beteende som partiet bedriver politik mot. När de som utsatts berättade hände ingenting.
Vänsterpartiets Lars Ohly har betett sig gränslöst: han borde ha en annan analys av hur världen fungerar och vad som är OK. Kanske är det därför? Ohly är en sån trevlig prick. Han har alltid pratat på ett sätt som gör att man antar att han är feminist och känner solidaritet med kvinnor: inte bara som del av det politiska spelet, utan en riktig.
Kanske är det där problemet ligger? Tendensen att inte kacka i eget bo blir kanske större om det egna boet flyger feministflagg och höjer solidaritetsnäve, eller att man är så mån om jämställdhet att man har både en kvinnlig och en manlig partiledare.
Det är lätt att tänka sig att en partikamrat kan tvivla på sig själv: Ohly är som sagt en trevlig prick med ett budskap från vänster om jämställdhet och solidaritet. Det finns alltid dem som tycker det är viktigare att skydda partiet och dess budskap än individen. Kanske tvivlar offret på sig själv och funderar på om det rör sig om ett missförstånd.
Kanske är det absurt nog svårare att bli trodd om man anmäler en feminist för sexuella trakasserier.
Martina Jarminder

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×