Foto: TT

Kikkis fot stal showen

Oturen slog till när Kikki Danielsson skulle åka till tisdagens pressmöte inför Melodifestivalen. Hon trampade snett och var senare tvungen att uppsöka sjukhus. Väl där konstaterades att hon måste operera sin fot.
– Hon är vid väldigt gott mot, hälsar hennes presskontakt Johanna Boström Stone.

Kikki Danielsson är en av de 28 bidragen som medverkar i nästa års Melodifestival. För henne blir det dessutom jubileum gånger två. Det är nämligen 40 år sedan hon var med för första gången – och tionde gången som hon medverkar. Men det blev svårt att få tag i henne under dagen för att få en kommentar.
– När jag och Sulo, hennes manager, skulle hämta upp henne såg vi henne snubbla till på väg ut från hotellet. Det var sådan maximal otur. Hon hamnade precis på foten men reste sig upp och linkade in i bilen, säger Kikki Danielssons presskontakt Johanna Boström Stone.
Under presskonferensen fick Kikki Danielsson stöd av två personer för att komma upp på scenen och haltade märkbart.
Efter fotografering uppsökte hon läkare och fick svart på vitt att hon måste operera foten där hon fått en fraktur.
– Det är ingen komplicerad fraktur och inget dramatiskt. Det är en fraktur som behöver opereras inför framtiden. Det är viktigt att man gör det för att det inte ska bli värre och för att hon inte ska få artros, säger Johanna Boström Stone.
Maximal otur – men Kikki hälsar via sin presskontakt att hon trots omständigheterna mår bra.
– Hon hälsar att hon är vid mycket gott mod och känner sig väl omhändertagen och ompysslad.
För Kikki Danielsson är nästa års Melodifestivalmedverkan något speciell.
– Det är 40 år sedan hon var med första gången, 1978 var hon med Miss Decibel. Dessutom är det tionde gången hon är med så det är jubileum dubbelt upp, säger Johanna Boström Stone.
Kikki Danielssons låt blir en svensk country med anknytning till uppväxtorten.
– Hon beskriver det själv som hennes egen biografi på tre minuter, säger Johanna Boström Stone.

×