Jägersro 080907 SVENSKT TRAVDERBY Sahara Dynamite och Jorma Kontio vinner före Wellino Boko. Foto: Stefan Olsson

Kanonkväll för Joakim Lövgren

TRAV Joakim Lövgren gav nytt liv i championstriden på Jägersro. Efter att ha plockat hem tre segrar, så knappade han in rejält på kuskledaren Christoffer Eriksson. Ställningen är 48-46 i Erikssons favör.

Skånskan utsåg i förhandstipsen Joakim Lövgren till ”kvällens nyckelkusk”, och han infriade de högt ställda förväntningarna. Lövgren inledde segerparaden den här tisdagesaftonen med den lovande treåringen Infinitus, som var ensam över upploppet.
– Det är nerverna som har spelat honom ett spratt tidigare, men han har lätt för att springa. Det är en mysig häst att sitta bakom, men han behöver få mer rutin, förklarar Lövgren.

Även en annan av hans talangfulla treåringar, tyskuppfödde och tyskägde Mooney var överlägsen.
– Också han hade en passande uppgift. Mooney har varit skör, och blandat och gett i år. Men så bra som han kändes i värmningen i kväll har han faktiskt aldrig känts tidigare, så kanske kan hästen blomma upp nästa år, funderar Lövgren.
Lars I Nilsson-tränade Seethestar, med regerande champion Christoffer Eriksson, blev väl stora favoriter i V5-avslutningen. För Lövgrens gamla Rikshäst Uptothe Chapel var omutbar den här aftonen. Trots att han fick press i ledningen, så svarade han ärligt och visade sin fina kapacitet och krigarinställning.
– I dag var han verkligen tapper, och det var dessutom första gången som han trampade i väg snabbt från start, säger Lövgren.

Som alltså summerade en synerligen lyckad travkväll.
– Det har gått fantastiskt bra, tycker han.
Passa den gode Lövgren också på lördag, när Jägersro kör V75-tävlingar och finalen i Svensk Uppfödningslöpning. Lövgren-tränade Racing Mange i V75-upptakten är ett spännande drag i jakten på jackpottmiljonerna. Han blir inte så betrodd i anrika Johan Jacobssons Minne av spelarkåren och experterna, men räkna för den sakens skull inte ut den här fartfyllda och kapabla fyraåringen.
Den rätta V5-raden: 5-12-6-8-4.
Utdelning: 5 944 kronor.

×