Chefredaktör Vávra Suk talar i Nya tiders monter på bokmässan i Göteborg Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Bokmässan i göteborg. Foto: Tt

Nya Tider portas från bokmässan

Nya Tider kommer inte att få ställa ut på Bokmässan i Göteborg 2018. Det stod klart på tisdagen när Bokmässans ledning presenterade nya beslut och initiav för nästa års mässa.

Efter årets omdiskuterade Bokmässa i Göteborg inleddes ett analysarbete som presenterades på tisdagen. Ett av besluten är att Nya Tider nekas ställa ut nästa år. ”Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift” skriver Bokmässans ledning bland annat i ett pressmeddelande.

Andra beslut kring nästa års mässa är att Läslust kommer vara i fokus för mässan, att man ska satsa på Crimetime Göteborg och en utökad barnsalong.

Andra satsningar för nästa år är också nysatsning på fortbildning för skola och bibliotek med kompetensutveckling för dessa grupper.

Man ska också lansera Bokmässepodden där besökarna redan under våren ska ges chans att lära känna sina favoritförfattare på djupet inför sitt mässbesök.
– Vårt uppdrag är att göra en så bra bokmässa som möjligt för författare, utställare och besökare. Nu vill vi blicka framåt, och hoppas på en bred uppslutning på Bokmässan 2018, säger Frida Edman (vars uppdrag som tf mässansvarig löper över mässan 2018) i ett pressmeddelande.

×