123 Schtunk kommer till Flora biografteatern den 24 mars för en annorlunda tolkning av Romeo och Julia. Foto: Pressbild

Vårens program bjuder på skrattfest

Ystad Efter ett rekordår för riksteaterföreningen med en fördubblad biljettförsäljning 2017 släpper de nu vårprogrammet, och höjdpunkten väntas bli clownerna i trion 123 Schtunk.
– Det här är ett helgalet gäng. Man skrattar sig verkligen sönder och samman, berättar Anders Ruud, ordförande i Färs riksteaterföreningen.

William Shakespeare, skånsk humor och rockhistoria – det är några av punkterna på Färs riksteaterföreningens vårprogram.

Efter ett rekordår 2017 med mer än fördubblad biljettförsäljning hoppas föreningen nu på fortsatt framgång, trots att oddsen verkar vara emot dem.
– Jag tror att detta året blir svårslaget. Sven Melander har varit ett riktigt dragplåster. Dessutom förlorar vi kanske Piratenteatern då ägaren vill sälja, där har vi haft tio föreställningar bara under sommaren, berättar Anders Ruud som är ordförande i teaterföreningen.

På grund av den möjliga försäljningen av Piraten, vilket skulle innebära att de förlorar teaterscenen, är sommarprogrammet fortfarande svajigt.
Däremot är vårens spelschema i hamn, och höjdpunkten väntas bli de tre helgalna clownerna i 123 Schtunk som i mars framför William Shakespeare Romeo och Julia på ett annorlunda sätt.
– Det här är ett helgalet gäng som vrider, vänder och vänder upp och ner på hela historien. Man skrattar sig verkligen sönder och samman, berättar han.

Utöver clowntrion bjuder vårprogrammet på berättarföreställning med Zarah Leander, Skånska skrönor med komikern Ingvar Andersson och Maria Ingvarsdotter, en nostalgisk afton med berättelser från Österlen under föreställningen Antika Människor samt den musikaliska historielektionen under 1957 – En svensk rockhistoria.

Nytt för i år är även att teaterföreningen arrangerar lördagsföreställningar. Det är bland annat 123 Schtunk och 1957 – En svensk rockhistoria som kommer visas under helgen.
– Det är en chansning, men vi gör det för att alla ska ha möjlighet att komma, så får vi se hur det går, säger Anders Ruud.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×