Politiker vill ha ett slut i frågan

höör Ordföranden i Höörs VA-GIS-nämnd Camilla Källström (M) menar att politikerna försökt att tillmötesgå kritiska företagare.
– Vi har försökt visa att vi förstått problemet, säger hon.

På torsdagskvällen träffade Camilla Källström och partikollegan Anna Palm (M) flera av de företagare som är fortsatt kritiska även till en justerad VA-taxa.
Camilla Källström som redan fattat beslut om en ändrad taxa i VA-GIS-nämnden välkomnar lättnaden för företagare med stora lagerlokaler.
– Det här är ett försök att tillmötesgå företagare som äger lokaler där endast anställda eller annan arbetskraft har tillträde. Här ingår inte offentliga verksamheter som butiker eller skolor, säger Camilla Källström.

Varför inte?
– I slutändan gör vi bedömningen att man i de allra flesta fall har mer värde av en stor lokal även vad gäller vattenanvändningen.
Camilla Källström säger att man försökt fördela kostnaderna så att det blir skäligt och rättvist inom VA-kollektivet.
– Sen vill man alltid att någon annan ska ta kostnaderna I det här fallet blir det pensionärer, barnfamiljer och andra typer av företagare som kommer att få något högre vattenkostnader, säger hon.
– Vi har försökt visa att vi har förstått problemet. Hur vi än gör finns det någon som inte blir nöjd, säger Camilla Källström.

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×