Hörby

Försökte våldta anställd på boende

Hörby
Hörby En 17-åring döms för att ha försökt våldta en anställd på ett HVB-hem. Han sade att han ville döda hennes sambo så att han själv kunde gifta sig med henne.

Kvinnan har berättat i Lunds tingsrätt om mardrömmen hon gick igenom på ett boende för ensamkommande i Hörby kommun för ett år sedan.

Det hade kommit en ny boende dit, hon beskriver honom som ”en vilsen och arg man” och en ”ung man som blivit vuxen för snabbt”.

Personalen arbetade mycket med att han skulle känna sig trygg och få stärkt självkänsla. Hon lyckades etablera en bra kontakt med honom.

Men den 17-årige pojken tydde sig snart alltför mycket till den anställda och började visa ett sexuellt intresse.

Han klappade henne på rumpan och ville kramas och vara nära.

Han kallade henne för sin ”mamma habibi” (älskling) och sade att han skulle döda hennes sambo så att han själv kunde gifta sig med henne. Han nämnde hennes sambo vid namn:


– I love you, I kill XX (sambon), you and me marry.

Till slut fick personalen sätta sig ner med 17-åringen och prata om att han inte fick bete sig på det viset, men det hjälpte inte.

Vid ett tillfälle sade 17-åringen att han ville titta lite på hennes bröst och att han ville pussas.

När hon försökte få i väg honom tog han tag i hennes klänning och drog ner den.

Vid ett annat tillfälle när den anställda jobbade natt tvingade han till sig nycklarna som går till dörrarna på boendet, och sprang i väg med dem.

Hon gick in på personalavdelningen i väntan på att han frivilligt skulle lämna tillbaka nycklarna.

Då märkte hon att han befann sig i sovrummet som tillhör personalavdelningen.

När hon bad att få tillbaka nycklarna ville han i stället pussas. Hon sa åt honom att gå men han fick ner henne på sängen och försökte ta på henne på ett sexuellt sätt.

När hon försökte komma loss satte han sig grensle över henne och fortsatte antasta.

Han upprepade att han ville döda hennes sambo så att de kunde gifta sig.

Hon lyckades knuffa bort honom från sängen men de hamnade på golvet och kvinnan har beskrivit vad han försökte göra där.

Kvinnan beskriver att hon var ”helt slut” och inte visste vad hon skulle ta sig till.

Hon hade rivmärken och blåmärken på armarna. Då knackade det lyckligtvis på dörren och en annan av pojkarna på boendet kom in.

Då släppte 17-åringen henne och gick efter en stund.

Kvinnan har berättat att hon fick en chockreaktion av händelsen och har varit sjukskriven och behövt kontakt med psykiatrin för att bearbeta allt.

17-åringen döms för våldtäktsförsök och sexuellt ofredande. Straffet blir ungdomsvård och 70 timmars samhällstjänst.

Om han varit över 21 år hade straffet blivit fängelse i ett år och tre månader. Han ska även betala 109 528 kronor i skadestånd till den anställda.

17-åringen har själv förnekat all fysisk kontakt som kvinnan vittnat om. Det enda han medgett är att han kan ha kallat henne ”mamma habibi” någon gång på skoj.

Lunds tingsrätt litar emellertid på kvinnans trovärdiga och tydliga vittnesmål och finner att hennes uppgifter får starkt stöd från flera andra anställda och boende på hemmet som hörts i målet.

I åklagarens gärningsbeskrivning angavs att 17-åringen tog ett strypgrepp på kvinnan under våldtäktsförsöket.

Den specifika anklagelsen frias han från eftersom kvinnan inte kunnat minnas och beskriva det momentet tillräckligt tydligt.

17-åringen flyttades till ett annat boende efter övergreppet.

Hörby

Körkortslös försökte smita

Den 60-årige mannen saknade körkort och försökte smita när han såg polisen.
Foto: Martina Holmberg/TT
Hörby
HÖRBY
PREMIUM

En polispatrull skulle i helgen genomföra en trafikkontroll i Hörby. En bil som närmade sig avvek då från platsen och polispatrullen påbörjade då ett efterföljande.

Den 60-årige föraren stoppades sedan på sin hemadress. Det visade sig då att han saknade körkort och att han tidigare kört utan körkort. Han är nu misstänkt för grov olovlig körning.

Hörby

Fick 35 000 över - gick till socialen

Hörbykvinnan fick stora insättningar från sin före detta partner, men sökte ändå socialbidrag.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Hörby
HÖRBY Hörbykvinnan gick 35 746 kronor plus på två månader - men det hindrade henne inte från att söka socialbidrag.

Kvinnan sökte ekonomiskt bidrag förra sommaren. Men eftersom hennes före detta pengar gör ”större insättningar” till henne nekades hon bidrag.

Enligt utredningen i målet hade hon ett överskott på 16 774 kronor i juli och 18 972 kronor i augusti. Därmed är bidrag inte aktuellt, konstaterade socialtjänsten.

Kvinnan överklagade till förvaltningsrätten och menade att pengarna hon får från sin före detta partner delvis går till att betala hans räkningar. Men lagen säger att pengar som man har tillgängliga på sitt konto ska räknas in när socialtjänsten bedömer om man kan betala själv eller inte.

Dessutom skulle kvinnan haft ett överskott under den aktuella perioden även om man räknade bort exets överföringar. Rätten ställer sig därmed bakom Hörbys socialtjänsts bedömning.

Hörby

Flyttar till Lågehallarna igen - idrottare får maka på sig

Så här har det sett ut i Lågehallarna när fullmäktige haft sina möten där. Snart är det dags igen. Den skenande smittspridningen gör att fullmäktige måste flyttas från Hörbysalen i kommunhuset till Lågehallarna.
Foto: Jonas Karlsson
Hörby
HÖRBY Den skenande smittspridningen av coronaviruset får till följd att nästa sammanträde i kommunfullmäktige flyttas till Lågehallarna. Det meddelar fullmäktiges ordförande Johan Ohlin (SD).

Fullmäktige höll till i Lågehallarna i början av coronapandemin eftersom lokalerna där är större och luftigare, vilket gör det lättare att hålla avstånd

Men i höstas flyttade man tillbaka till Hörbysalen i kommunhuset. Då var smittspridningen i Sverige nere på låga nivåer, samtidigt som vaccinationerna rullades ut i rask takt.

Utglesad sittning

Utglesad sittning i fullmäktigesalen har dock fortfarande gällt, och det finns bara plats för ett fåtal åhörare plus media i salen. Övriga har kunnat följa vad som sägs på sammanträdena via högtalarna i kafeterian utanför Hörbysalen.

Idrottsaktiviteter får flyttas eller ställas in, vilket jag beklagar.

Eftersom smittspridningen har tagit ny fart, och nu ligger på rekordhöga nivåer, flyttar fullmäktige tillfälligt tillbaka till Lågehallarna från och med nästa sammanträde den 31 januari.

– Jag har beslutat att nästa sammanträde hålls i Lågehallarnas B-hall, skriver fullmäktiges ordförande Johan Ohlin i ett mejl till Skånskan.

Tvingas maka på sig

Det innebär samtidigt att idrottsföreningarna som håller till i B-hallen får maka på sig den aktuella kvällen.

Johan Ohlin (SD), kommunfullmäktiges i ordförande i Hörby.
Foto: Jonas Karlsson

Något som inte behövdes förra omgången som fullmäktige hade sina möten där eftersom föreningslivet då gick på sparlåga med anledning av restriktionerna.

– Förvaltningen har ombetts att förbereda sammanträdet i Lågehallarna, och det innebär ju att idrottsaktiviteter får flyttas eller ställas in vilket jag beklagar, fortsätter Johan Ohlin.

Fick inte igenom bantat fullmäktige

Han har tidigare förgäves försökt övertyga de andra partierna om det kloka med att köra med reducerat antal ledamöter i fullmäktige under en begränsad tid för att minska risken för smittspridning.

Men diskussionerna bröt samman. Det gick inte att nå enighet om att banta antalet ledamöter, varför fullmäktige i Hörby - till skillnad mot hur man gjort i många andra kommuner - har kört på med full besättning under hela pandemin.

Johan Ohlin uttryckte vid det tillfället stor besvikelse över att oppositionen hade blockerat frågan genom sitt agerande.

”Ger tråkiga signaler”

– Det är svagt agerat av oppositionen. De gör politik av det här på ett obegripligt sätt. Det ger tråkiga signaler att politikerna i Hörby inte kan enas om en sån här grej.

– Det visar att konfliktlinjerna är väldiga djupa inom oppositionen. Man vill bråka om allt, sade Johan Ohlin (SD) i en intervju i Skånska Dagbladet för ett år sedan.

Hörby

Vill ha cykelväg mellan Hörby och Höör

Ska det äntligen bli en cykelväg hela sträckan mellan Hörby och Höör? Ja, det hoppas åtminstone en kvinna i Hörby som har lämnat in ett medborgarförslag om detta till Hörby kommun. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Hörby
HÖRBY Det är hög tid att damma av de gamla planerna på en cykelväg mellan Hörby och Höör, tycker en kommuninvånare i ett medborgarförslag.

Kvinnan som har skickat in förslaget tycker att det borde finnas ett alternativ för människor som på landsbygden att "förflytta sig på ett säkert, miljövänligt och hälsosamt sätt".

– Därför borde det byggas en cykelväg som kopplar ihop Hörby med Höör. Vad jag vet så har Höör byggt cykelväg fram till kommungränsen vid Röinge utanför Ludvigsborg. Men cykelvägen borde fortsätta förbi Ludvigsborg hela vägen fram till Hörby, skriver kvinnan.

Har varit uppe flera gånger

Frågan om en cykelväg mellan Hörby och Höör har dykt upp åtskilliga gånger i diskussionerna genom åren, och Hörby kommun har haft långt gångna planer på att förverkliga idén men pengar till satsningen har saknats.

– Att koppla ihop Röinge, Ludvigsborg, Fulltofta by och Hörby hade varit mycket bra landsbygden, fortsätter kvinnan.

Man ökar säkerheten och öppnar upp för nya möjligheter.

De höga drivmedelspriserna är ytterligare ett argument för att kommunen ska göra slag i saken och bygga cykelbanan, skriver hon.

– Att cykla är både bra för miljön och för hälsan. Men just nu är det rent ut sagt livsfarligt att cykla på vägarna. Att cykla på väg 13 är förenat med livsfarligt.

Skulle gynna turismen

Kvinnan påpekar också att fler cykelvägar i kommunen både skulle hjälpa de boende och gynna turismen.

– Att koppla ihop Hörby och Höör med en cykelväg öppnar upp för möjligheten att ta cykeln med sig på tåget och sedan upptäcka vår fantastiska kommun och allt den har att erbjuda.

– Man ökar säkerheten för medborgarna i kommunen och öppnar upp för nya möjligheter både för skolverksamheten och folk med funktionsvarianter som inte kan eller vågar ta sig ut på vanliga vägar där trottoaren tar slut, skriver kvinnan i medborgarförslaget.

Kommunfullmäktige beslutade på sitt senaste sammanträde att skicka förslaget till tekniska nämnden för beredning.

Hörby

Swish-bedragare kom över 40 000 kr

Mannen som ringde påstod sig representera Ikano-banken. Det slutade med att en kvinna i Hörby swishade över och blev lurad på 40 000 kronor.
Foto: Jessica Gow/TT
Hörby
HÖRBY En kvinna i 65-årsåldern i Hörby förlorade 40 000 kronor i ytterligare en bluff med betalappen Swish som används i mobiltelefoner.

Skånskan berättade igår om ett äldre par i Eslöv som lurades på liknande sätt, och som förlorade 42 000 kronor.

Vad gäller Hörbybedrägeriet blev Hörbykvinnan i torsdags uppringd av en man som sade att han representerade Ikanobanken. Uppringaren påstod att någon tagit ett lån i hennes namn och att beloppet hade betalats ut till en annan bank.

Mannen som ringde sade också att det ”pågick aktivitet på hennes konto nu under samtalets gång och att det därför var viktigt att hon direkt öppnade sin Swish-app”.

Det gjorde Hörbykvinnan. I samband med detta blev hon av med 40 000 kronor.

Exakt hur beloppet försvann vet polisen inte idag. Polisens utredare har ännu inte hört kvinnan, och kommer att titta närmare på hur överföreningen gick till.

I Eslöv blev paret Skånskan som berättade om igår i fredags uppringt av en person som påstod sig representera en teleoperatör som de är kunder hos och nu erbjöd dem ett förmånligt telefonabonnemang som paret tackade ja till.

En timme senare ringde det igen och denna gång var det annan person i andra änden av luren. som påstod att de just blivit utsatta för en bluff och erbjöd hjälp. Men då var paret, fick de veta, först tvungna att swisha över 42 000 kronor vilket de också gjorde.

– Vi vill ännu en gång uppmana folk att aldrig göra sådana överföringar via Swish när man blir uppringd av någon som exempelvis säger sig representera ens bank, säger kommunpolis Mats G Odestål.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Bostadslistan

Priset per kvadratmeter för hyresrätter varierar stort på olika platser i Sverige

BOSTADSLISTAN Bostadslistan har tillsammans med Bostadshub gjort en stor undersökning av Sveriges dyraste och billigaste kvadratmeter under 2019. Skillnaderna var naturligtvis stora beroende på storleken på staden i fråga, men ett intressant fynd är att det var över 300% dyrare att bo i hyresrätt i Stockholm än i Åmål.

Kvadratmeterpriset för en hyresrätt kan variera från endast 85 kronor upp till hela 629 kronor på olika platser i Sverige. Det visar en ny undersökning utförd av Bostadslistan och Bostadshub, två sökmotorer för hyresrätter på den Svenska marknaden. Efter att ha granskat över 10 000 annonser från både privatpersoner och företag som publicerats på plattformarna under 2019, har företagen kunnat skapa en intressant överblick av den svenska hyresrättsmarknaden.

Här var det dyrast och billigast

Som nämnt ovan så var det stora variationer på kvadratmeterpriset för en hyresrätt i vårt land. Som förväntat så kan vi återfinna Sveriges dyraste kvadratmeter i Stockholm, mer bestämt Nacka, där du kan betala upp till 629 kronor per kvadratmeter i genomsnitt. Å andra sidan så kan man i genomsnitt bo i en hyresrätt i Åmål för endast 85 kronor per kvadratmeter.

Bostadsort spelar stor roll på kvadratmeterpriset

Utöver att endast titta på det genomsnittliga kvadratmeterpriset kunde undersökningen också peka på vad den genomsnittliga lägenheten kostar på olika orter i landet. Efter en grundlig genomgång av de annonser vi undersökt så kostar det i genomsnitt 17 571 kronor att bo i en hyresrätt i Stockholm, samtidigt som det bara kostar 5113 i Åmål. Detta är förstås en väsentlig skillnad, men det är ingen hemlighet att det är billigare att bo utanför huvudstadsområdet, oavsett vilket land som undersöks.

Dyrare än man tror att bo i Lund och Uppsala

Utöver att endast titta på var det var dyrast och billigast i Sverige kunde undersökningen också avslöja att några av landets dyraste kvadratmeter kan hittas bland lediga lägenheter på Sveriges studentorter. Lund och Uppsala hamnade på plats tre och fyra i undersökningen, med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 217 samt 200 kronor.

Top 10: Sveriges dyraste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Top 10: Sveriges billigaste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Hörby

Berättar om gamla tiders Hörby

Ger ut ny bok om gamla tiders Hörby - nu med inriktning mot klassiska Hörbyföretag genom åren. Lars 36:an Svensson och Åke Westerlund är två av författarna till boken.
Foto: Jonas Karlsson
Hörby
HÖRBY Den första boken om Hörby förr och nu blev en succé och gav inspiration till en uppföljare på samma tema. Denna gång med inriktning mot några av ortens företag och verksamheter.
Här får vi veta mer om klassiska Hörbyföretag som Zeimes, Liljenbergs och Mellersta Skånes Civiltryckeri.

Boken skulle egentligen ha varit klar för länge sedan. Arbetet drog igång redan 2018. Men så kom coronapandemin och ställde allt på ända. Restriktionerna gjorde det omöjligt för Hörbygruppen att fortsätta träffas som tidigare, och det är först nu som boken har lämnat tryckpressarna.

Fick material över

– Vi fick mycket material över från förra boken, och vid ett möte kom det ett förslag om att vi skulle göra en bok till. Vi kom fram till att vi skulle berätta om några av företagarna som funnits i Hörby, säger Lars 36:an Svensson, en av deltagarna i gruppen.

Precis som förra gången är det ett verk med hög igenkänningsfaktor som landar på försäljningsdiskarna. Hörbygruppen har varit ute och intervjuat många av de gamla företagarna i Hörby, eller deras ättlingar, och presenterar en mängd spännande faktauppgifter och bilder från svunna tider i boken.

– Det har funnits många stora företag i Hörby genom tiderna. Det har väldigt trevligt att träffa de gamla företagarna och höra dem berätta om gamla tider, säger Åke Westerlund, som också ingår i projektgruppen.

Nytt och gammalt blandas

– Vi har gjort precis som förra gången att vi blandat nytt och gammalt. Här finns både bilder som visar hur det såg ut förr, och bilder som visar hur det ser ut idag, inflikar 36:an.

Zeimes Äggpackeri och grossistfirma är ett av företagen som har fått eget kapitel i boken. Det startades av Albert Zeime när familjen hade lanthandel i Lyby. Efternamnet var från början Persson, men ändrades senare till Zeime.

– Familjen hade en affär i Lyby i början på 1900-talet, och började köpa upp ägg och sälja dem. Albert började alltid med att säga ”sei me, ska det vara några ägg idag”. Efter det började alla kalla honom för Zeime, berättar 36.an.

Zeimes Lågprisvaruhus låg där Konsum har sin affär idag utmed Slagtoftavägen. Firman såldes till Malms Livs 1980, som byggde en ny anläggning på samma plats. AG Favör tog därefter över innan Konsum flyttade in.

Liljenbergs byggde för fullt

Liljenbergs är ett annat klassiskt företag som är omnämnt i ”Hörby förr och nu i ord och bild - del 2”. Byggföretaget hade sitt högkvarter på Vallgatan 25 i Hörby, och startades på 1890-talet av Johan Liljenberg och var kvar i Hörby till 1957 då delar av verksamheten flyttades till Lund.

Företaget låg bland annat bakom nybyggnationen av Stora Hotellet år 1900, tillbyggnaden av Hörby kyrka några år innan och ombyggnaden av Hotell Sten Stensson i Eslöv 1964. Man hade dessutom många stora byggprojekt i andra kommuner i Skåne.

Det finns även bilder från Mellersta Skånes Civiltryckeri på Ringsjövägen, och det berättas att det på sin tid räknades som ett av ortens äldsta företag. Det startades i början av 1900-talet på ”Holms gård” på Råbygatan, och var kvar där fram till 1940 då man flyttade till nybyggda lokaler på Ringsjövägen.

Startades av Ivar Säfstrand

– Dess historia är intimt förknippad med tidningen Mellersta Skåne. Åldern på själva tidningen har diskuterats, men anorna kan räknas tillbaka till 1891 då Hörby fick sin första dagliga tidning - Hörbyposten. År 1911 ändrades tidningens namn till Mellersta Skåne, som startades av Ivar Säfstrand och han var kvar som chefredaktör till 1961, berättas det i boken.

Hörby Bränneri, Hörby Bruk, Atos Medical, Nolato och byggfirman Harald Gustafsson är andra företag som presenteras, och det berättas också om hur kommunhuset på Ringsjövägen kom till och om gamla brandstationen vid Marknadstorget.

Boken har tryckts i Tomelilla, och Monica Zeime - dotter till Roland Zeime - har hjälpt till att sammanställa materialet.

Har tagit bilderna

Förutom Lars 36:an Svensson och Åke Westerlund har även Maj-Britt Johannesson, Gerd Johansson, Kaj Nilsson och Mona Svensson ingått i Hörbygruppen som har arbetat med boken. Anders Blomdahl på Digitalporten har tagit bilderna på företagen och platserna i nutid som är omnämnda i boken.

– Jag vill gärna passa på att rikta ett tack till alla som har ställt upp på intervjuer och med bilder till boken, säger Åke Westerlund.

På frågan om det blir fler böcker framöver säger både 36:an och Åke Westerlund bestämt nej.

– Vi har haft jättetrevligt och roligt på våra träffar. Men nu sätter vi punkt. Nu får ungdomarna skriva böcker om oss. Vi har mycket att berätta! skrattar 36:an.

Hörby förr och nu i ord och bild - del 2 - säljs via PRO och SPF och på Sandahls Modehus.

Lokal debatt SkD

Storgatans omvandling - en ny dundermiss

Det är färre parkeringsplatser på Storgatan än tidigare, vilket upprör insändarskribenterna från SPI.
Foto: Jonas Karlsson/arkiv
Lokal debatt SkD
Hörby
LOKAL DEBATT HÖRBY De få parkeringsplatser som finns kvar längs Storgatan är väl utnyttjade trots de höga kantstenarna som försvårar parkering.

Detta är en debattartikel som uttrycker en personlig åsikt. Den är inte skriven av tidningens journalister.

PREMIUM

Storgatan härbärgerar bland annat två apotek och två tandläkarmottagningar.

Har man av olika skäl svårt att gå längre sträckor får man - i brist på lediga p-platser - köra runt som en bilburen version av den flygande holländaren för att förhoppningsvis inom rimlig tid hitta p-plats nära besöksmålet.

Under vintertid korsar man Storgatan och de andra gator man eventuellt hittar parkering på med livet som insats, eller i alla fall med hopp om att komma över helskinnad.

Det är även en miljöfråga. Hur mycket onödiga gaser genereras av bristen på lämplig p-plats? Jovisst, det finns platser på båda torgen, men försök själv att gå hela vägen till ett apotek eller tandläkare om du är beroende av kryckor eller rullator, eller av annan orsak har svårt att ta dig fram även kortare sträckor.

Bristen på lediga platser påverkar i längden troligen även del av centrumhandeln - den som finns kvar.

Ska vi ha ett öde centrum, eller ett levande centrum med många företagare och god tillgänglighet?

Louise Hedlund (SPI)

Karin Melin (SPI)

Gudrun Nilsson (SPI)

Sport

Här är Skånebolls sista förslag till serieindelning

En fotbollsspelare i aktion
Foto: Lola Nilsson/arkiv
Sport
Malmö
Lund
Fotboll Skånes Fotbollsförbund har nu presenterat sitt slutgiltiga förslag för hur de skånska serierna (herrar division 4-6 och damer division 3-4) ska se ut säsongen 2022.

Några förändringar jämfört med föregående förslag har inte skett varken i herrarnas division 4 eller 5.

Som följdverkan av avanmälan från Ballingslövs Goif och Strömsborgs IF i division 6 norra A samt Röstånga IS och Södra Rörums BIK i norra B har Linderöds IF flyttats från nordöstra B till norra B, Skepparslövs IF flyttats från nordöstra A till B och Finja IF flyttats från norra B till norra A.

I damernas division 3 har önskemål inkommit från Hallands Nations FF, Lunds BK och Lunds Bois om att byta från den nordvästra till sydvästra serien. Något som kunnat tillgodoses till viss del då Lunds Bois fått en plats i division 3 sydvästra då IF Lödde tackat ja till den vakanta platsen som uppstått efter avanmälan från Dalby GIF.

Som följdverkan av avanmälan från Dalby GIF har Torna Hällestads IF flyttats från division 4 södra till västra.

Med anledning av den ökade smittspridningen och gällande restriktioner har Skånes Fotbollförbundets styrelse beslutat att skjuta fram representantskapsmötet. Detta gör att serieindelningen i stället kommer att fastställas av förbundets styrelse precis som inför 2021.

FAKTA

Herrar division 4, 5 och 6

Division 4 nordvästra: Bjärreds IF, Borstahusens BK, Dösjöbro IF, FK Besa, Fortuna FF, Hyllinge GIF, IK Wormo, Klippans Förenade FF, Kågeröds Boif, Lunds SK, Råå IF, Västra Karups IF.

Division 4 sydvästra: BK Flagg, Bunkeflo FF, Dalby GIF, FC Bellevue, FC Trelleborg, Husie IF, IFK Klagshamn, KSF Kosova, Kulladals FF, Linero IF, Staffanstorp United FC, Södra Sandby IF.

Division 4 östra: Broby IF, Glimåkra IF, Gärsnäs AIS, Ifö Bromölla, Lunnarps BK, Sankt Olofs IF, Tomelilla IF, Vanneberga IF, Veberöds AIF, Ystads IF, Åhus Horna BK, Öja FF.

Division 5 nordvästra: Billesholms GIF, Bjuvstorps FF, Båstads GIF, Croatia Helsingborg KIF, Ekets Goif, Förslövs IF, Helsingborgs AIS, Kullavägens BK, Munka Ljungby IF, Strövelstorps GIF, Vikens IK, Ödåkra IF.

Division 5 nordöstra: Bjärnums Goif, Edenryds IF, Hanaskogs IS, Hjärsås/Värestorps IF, Hästveda IF, IFK Knislinge, IFK Osby, Mala IF, Nävlinge IF, Sibbhults IF, Tosteberga/Nymölla IF, Vilans Bois.

Division 5 västra: BK Landora, Furulunds IK, Glumslövs FF, Höörs IS, Marieholms IS, Ramlösa Södra IF, Stattena IF, Stehags AIF, Svalövs BK, Teckomatorps SK, Trollenäs IF, Tågarps AIK.

Division 5 östra: Blentarps BK, Borrby IF, Brösarps IF, Esperöds SK, Hörby FF, Rörums SK, Sjöbo IF, Spjutstorps IF, Tollarps IF, Vanstads IF, Wä IF, Yngsjö IF.

Division 5 sydvästra: AIF Barrikaden, Bosnien Hercegovinas SK, Heleneholms SK, Kvarnby IK, Limhamns FF, Lunds Bois, Malmö IK, NK Croatia, Saba Palestina KIF, Teknologkårens IF LTH, Tygelsjö IK, Vellinge FF.

Division 5 södra: Anderslövs Boik, BK Skansen, FC City Trelleborg, FC Näset, Genarps IF, IFK Ystad, Janstorps AIF, Rydsgårds AIF, Skegrie BK, Skurups AIF, Sogk Charlo, Svedala IF.

Division 6 nordvästra A: Grevie GIK, Hjärnarps GIF, Hovs Goif, Höganäs BK, IF Salamis, IFK Rössjöholm, Jonstorps IF, Skäldervikens IK, Vegeholms IF, Väsby FK, Västra Karups FK.

Division 6 nordvästra B: Allerums GIF, Eskilsminne DFF, FC Kopparmöllan, FC Örkelljunga, HF Olympia, Ilyrien IF, Kvidinge IF, Medina IF, Stattena IF Akademi, Vedby/Rönne IF, Össjö IS.

Division 6 norra A: Farstorps Goif, Finja IF, Jägersborgs IF, Lönsboda Goif, Treby IF, Trepca FC Hässleholm, Vankiva IF, Vinslövs IF, Vittsjö GIK, Wisseltofta IF.

Division 6 norra B: Hörja IF, Linderöds IF, Ljungbyheds IF, Norra Rörums GIF, Perstorp Bälinge IK, Skepparslövs IF, Sösdala IF, Tjörnarps Boif, Tyringe IF, Venestads IF.

Division 6 västra: Alegria FK, Asmundtorps IF, Billeberga GIF, BK Fram, Bosna FF, Ekeby GIF, Gantofta IF, Helsingborg Östra IF, Häljarps IF, Vallåkra IF, Örnar FK Landskrona.

Division 6 mellersta: Askeröds IF, Gof IF, Hardeberga BK, Harlösa IF, Kävlinge Harrie FF, Löberöds IF, Lödde FF, Skatteberga FC, Snogeröds IF, Team Sandby IF, Torna Hällestads IF.

Division 6 nordöstra A: Balsby SK, Fjälkinge IF, IK Kamp, Kiaby IF, Näsby IF, Näsums IF, Ovesholms IF, Viby IF, Vinnö IF, Önnestad Boif.

Division 6 nordöstra B: Degeberga Goif, Everöds IF, Gärds Köpinge IF, Huaröds IF, Svensköps IF, Vanneberga FF, Vittskövle IF, Åhus IF, Åsums BK, Önneköps IF.

Division 6 sydvästra A: AC Kvarnby, FC Möjligheten, FC Möllan, FF Vuk, Hyllie IK, KSF Srbija Malmö, Lindeborgs FF 1948, Liria IF, Malmö United KF, Oxie SK, Turkisk Center FF.

Division 6 sydvästra B: Arlövs BI, Bara Goif, FC Helsingkrona, Hallands Nations FF, Holmeja IS, Klågerups GIF, Lunds FF, Skabersjö IF, Skånekurd FF, Uppåkra IF, Västra Ingelstads IS.

Division 6 södra: Gislövs IF, Gylle AIF, Klagstorps IF, Köpingebro IF, Lilla Beddinge BK, MF Pelister, Skanör Falsterbo IF, Skivarps Goif, Svenstorps IF, Sövestads IF, Östra-Torp Smygehuk FF.

Division 6 sydöstra: Baskemölla IF, Branteviks IF, Gröstorps IF, Hammenhögs IF, IFK Simrishamn United, Kiviks AIF, Liga 06 IF, Lunnarps FF, Lövestads IF, Smedstorps IF, Wollsjö AIF.

FAKTA

Damer division 3 och 4

Division 3 nordvästra: Asmundtorps IF, Billesholms IK, Hallands Nations FF, Helsingborgs IF, Högaborgs BK, Höganäs BK, IF Lödde, Kullabygdens DFF, Kvidinge IF, Lunds BK, Råå IF, Vejby IF.

Division 3 östra: Broby IF, Edenryds IF, Farstorps Goif, Gärds Köpinge IF, Hanaskogs IS, Hörby FF, Näsums IF, Sibbhults IF, Spjutstorps IF, Veberöds AIF, Wä IF, Önnestad Boif.

Division 3 sydvästra: BK Höllviken, GIF Nike, Hardeberga BK, Husie IF, IFK Trelleborg, Klågerups GIF, Kvarnby IK, Lindeborgs FF 1948, Lunds Bois, Skurups AIF, Torns IF, Åkarps IF.

Division 4 nordvästra: Allerums GIF, Bjärelaget IF, Båstads GIF, Hittarps IK, Hjärnarps GIF, Jonstorps IF, Munka Ljungby IF, Strövelstorps Goif, Vikens IK, Västra Karups FK, Ödåkra IF.

Division 4 nordöstra: Bjärnums Goif, Degeberga Goif, Finja IF, Hörja IF, Lönsboda Goif, Ovesholms IF, Sösdala IF, Vanneberga IF, Vinnö IF, Wisseltofta IF.

Division 4 västra: Askeröds IF, FC Krubban, Helsingborgs FF, Höörs IS, Landskrona Bois, Ljungbyheds IF, Perstorp Bälinge IK, Röstånga IS, Stattena IF, Teknologkårens IF LTH, Torna Hällestads IF.

Division 4 sydvästra: AIF Barrikaden, Anderslövs Boik, Backarnas FF, FC Trelleborg, Hyllie IK, IF Limhamn Bunkeflo, IFK Klagshamn, Malmö City FC, Skabersjö IF, Svedala IF, Trelleborgs FF Academy.

Division 4 södra: Blentarps BK, Gärsnäs AIS, Kiviks AIF, Lilla Beddinge BK, Rydsgårds AIF, Sogk Charlo, Svenstorps IF, Sövestads IF, Tomelilla IF, Wollsjö AIF.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL