Bland annat tvättmedel kan fyndas på Normal. Foto: TT/Arkiv

Lågpriskedjan Normal öppnar i Malmö

Malmö Den danska lågpriskedjan Normal har beslutat sig för att satsa på Sverige. Och först ut blir en butik i Malmö.

Normal öppnade sin första butik i Silkeborg i Danmark i april 2013. Sedan dess har man expanderat kraftigt, och har förutom ett 80-tal butiker i Danmark även nio i Norge att stoltsera med. Först ut i Sverige blir Malmö, men planerna är att öppna fler butiker framöver.

– Vi börjar med att öppna en butik i Malmö. Blir den väl emottagen så kommer vi att expandera snabbt. Jag har en bra magkänsla när det gäller den svenska marknaden och ser stor potential för Normal, säger företagets vd Torben Mouritsen till Market.

Runt 3000 artiklar ryms i sortimentet och fokus ligger på förbrukningsvaror från kända märken. Smink, tvättmedel och hårspray är något av det som går att finna bland hyllorna. Även lite annorlunda varor har sin plats i butikerna. Priserna pressas genom att importera därifrån inom EU där det är som billigast.

När och var i Malmö butiken slår upp portarna är dock fortfarande oklart. Men arbetet pågår för fullt.

– Vi öppnar så snart vi har undertecknat hyreskontrakt och anställt personal”, säger han.

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

  • Ja (65%, 587 Röster)
  • Nej (35%, 321 Röster)

Antal röster: 908

Loading ... Loading ...