Döms för vinglig bilfärd på E 65

SVEDALA En man i 30-årsåldern var påverkad av narkotika när han körde vingligt på väg E 65. Färden slutade med att han krockade med en lastbil. Svedalabon döms nu till skyddstillsyn och ska även betala 28 000 kronor i skadestånd till den person som han lånat bilen av.

Bilen fick skrotas efter den vingliga färden på väg E 65 i våras. Svedalabon dömdes för grovt rattfylleri, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och narkotikasmuggling. Som nämnts ska han även ersätta den person som han lånat bilen av.
När Svedalabon ertappades på väg E 65 visade en analys att han kört bil narkotikapåverkad. Han har haft ett missbruk till och från sedan han var i 18-årsåldern. Från perioden september förra året till april i år har han inte missbrukat narkotika.

Ett vittne har berättat att han körde bil från Svedala mot Malmö. På påfarten hamnade han bakom en bil som körde vingligt. Bilen körde från den ena sidan till den andra och även ute i vägrenen. Så fortsatte färden i 3-4 kilometer.
Vittnet tyckte att färden kändes farlig och lade sig i mitten av vägen för att hindra andra bilar från att köra om. Han ringde polisen eftersom han misstänkte att föraren var alkoholpåverkad. När bilen närmade sig en lastbil såg han att den med full fart körde in i denna.
Svedalabon har förklarat att han enbart parerade för kraftiga kastvindar. Det var därför som han vinglade mellan körfälten. Han har erkänt att han tagit tabletter som innehöll klonazepann två dagar innan bilfärden men han kände sig inte påverkad vid den aktuella bilfärden.
Ystads tingsrätt konstaterar dock i sin dom att den enda rimliga förklaringen till körsättet är att Svedalabon var påverkad av narkotika.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×