Skurups Sparbanks VD Inga-Lill Hellberg, styrelseordförande Göran Andersson, Jonny Andersson, byggansvarig för Hörte hamnförening, Bertil Nilsson, ordförande för hamnföreningen, och Per-Ola Sandberg, presentatör.Foto: Ulf Larsson

”Pengarna kom i rätt tid”

Skurup I söndags delade Skurups Sparbank ut en miljon kronor till 23 lokala verksamheter.
Men vad ska vinnarna göra med pengarna? Vi frågade några av personerna bakom verksamheterna.

Janstorps AIF var en av dem som fick dela på miljonen. För de 100 000 kronor som de fick vill de bygga ett utegym.
– Det är roligt att Sparbanken gör en sådan satsning, särskilt när friskvård ligger i tiden, säger Per Viktorsson, ordförande för Janstorps AIF.
Han och lagets kassör Solbritt Lundgren tog emot bidraget i söndags. Tanken är att utegymmet ska vara öppet för alla.
– Men det är främst för våra medlemmar och deras anhöriga, berättar Per Viktorsson.
Janstorps AIF har haft planer på att bygga ett utegym under en längre tid. Nu ska de göra upp en ritning och planera bygget. Utegymmet kommer bland annat att fokusera på muskelgrupper som fotbollspelarna annars inte tränar, som bål och överkropp.
– Vår förhoppning är att det ska vara klart i maj-april, men det återstår att se.

En annan idrottsförening som fick ta del av miljonen var Skurups innebandyklubb som fick 30 000 kronor. Med pengarna vill föreningen öka barns intresse för att röra på sig och göra innebandy tillgängligt för flera.
– Vi vill få hit fler barn och på så sätt utveckla vår verksamhet, säger Jenny Lundberg, ungdomsansvarig på Skurups innebandyklubb.
Hon tog emot bidraget tillsammans med suppleanten Anna Lindahl.
– För pengarna ska vi ordna två mindre planer. Vi kommer även att köpa in fler klubbor och skyddsglasögon som barnen kan låna, säger Jenny Lundberg.

Verksamheterna fokuserade bara inte på motion. Hörte hamnförening fick 45 000 kronor för Fiskarhuset, med fokus på kulturevenemang.
– Det är jätteroligt att få ta del av miljonen, säger Bertil Nilsson, ordförande för Hörte hamnförening.
Han tog emot bidraget i söndags tillsammans med Jonny Andersson, byggansvarig.
Tidigare huserade Hörte bryggas lanthandel i Fiskarhuset, men sedan ett tag tillbaka har hamnföreningen genomfört renoveringar av byggnaden.
– Pengarna kom i rätt tid. Det hjälper oss att få klart renoveringarna av Fiskarhuset så att det kan användas året runt.
Hamnföreningen vill göra Fiskarhuset till ett kulturhus med kurser, utställningar och möjlighet för folk att hyra in sig för att hålla evenemang.
– Vi vill synliggöra hamnens historia och göra det här till en flexibel och levande lokal, säger Bertil Nilsson.
Förutom Hörte hamnförening fick även Dybecks byalag ett bidrag på 20 000 kronor, vilket ska gå till att utveckla boulebanan i Hörte hamn.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×