Sålde ”skins” till datorspel – åtalas

Skurup En Skurupsbo utgav sig för att sälja effektapplikationer till ett datorspel – men kunderna fick aldrig vad de utlovades.
Nu åtalas Skurupsbon bland annat för bedrägeri.

Den 21-årige Skurupsbon åtalas för två fall av bedrägeri. Han ska ha lurat till sig pengar över internet.

Det var i somras som 21-åringen la upp annonser i en köp- och säljgrupp på Facebook.
Han påstod sig sälja ”skins”, effektapplikationer till datorspelet Counter-Strike.
Han ska på det viset ha fått en person att föra över 3 000 kronor till honom och en annan att föra över drygt 4 200 kronor.

Men några skins fick kunderna aldrig. Det hela ska, enligt åklagaren, röra sig om bedrägeri. I bevisningen finns bland annat kontoutdrag från 21-åringens bankkonto och kopior av Facebook-konversationer som 21-åringen haft med målsägande. Skurupsbon nekar emellertid till brott.

Men det är, enligt stämningsansökan som lämnats in till Ystads tingsrätt, inte första gången som 21-åringen gör något brottsligt. I april ska han ha stulit kläder från en butik i Malmö.
Han ska vid flera tillfällen under våren använt narkotika, bland annat amfetamin och cannabis.
Vid ett tillfälle ska han ha kört bil narkotikapåverkad – och trots att hans körkort var indraget. I slutet av maj ska han olovligen ha burit kniv på allmän plats i Skurup.

Han åtalas, utöver bedrägeri, även för stöld, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och fyra fall av ringa narkotikabrott.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×