Ståuppkomikern Måns Möller kommer till Hörby med sin show den 3 februari. Arkivbild
Arrangemanget Hörby Lucia fyller 50 år i år, vilket uppmärksammas på luciakonserten i kommunhuset 13 december. Bilden är från julskyltningen i Hörby 2016 då Matilda Rylander kröntes till Hörbys lucia. Foto: Gert Nilsson/arkiv

Måns Möller showar och 50 år med lucia

HÖRBY Vinterns och vårens evenemangskalender, som ligger klar att skickas ut till alla hushåll i Hörby kommun i veckan, bjuder på många höjdpunkter. Julmarknader, konserter i kyrkorna och besök av ståupparen Måns Möller på Metropol är bara en del av innehållet.

Julen står för dörren och det går inte obemärkt förbi i evenemangskalendern, som dimper ner i brevlådorna på tisdag. En sammanställning av alla julmarknader som ordnas i kommunen – både i Hörby och i småorterna – finns till exempel med för första gången.
– Det ordnas ett pärlband av julmarknader i Hörbys alla hörn – från Östra Sallerup till Killhult, Önneköp, Östraby och Ludvigsborg. I Ludvigsborg arrangeras ljusvandring med julmarknad och uppträdande av Häggenäz Orkester. Och självklart den traditionella julskyltningen i Hörby centrum den 3 december som köpmannaföreningen arrangerar, berättar Petra Kuritzen, verksamhetsansvarig kommunen för kultur- och evenemang.

Hon slår också ett slag för julkonserterna i kyrkorna runtom i Hörby. Jazzbandet Mattias Lind Trio och sopranduon Jenny & Emma Freij gästar till exempel Fulltofta kyrka i december, och i Västerstads kyrka sjunger Zara Kronvall Sigfridsson och Emil Sigfridsson traditionsenligt in julen 17 december tillsammans med Jubilatekören. På Metropol ges föreställningen ”Jul – kanske det” 10 december med Badortsbandet, Malin Östh och Arnold Wernersson på scen.
Det faktum att arrangemanget Hörby Lucia firar 50 år i år uppmärksammas också i samband med luciakonserten i kommunhuset på kvällen 13 december.
Efter årsskiftet fortsätter arrangemangen att avlösa varandra. Det blir bland annat Trettondagskonsert med Hörby Big Band i kommunhuset 6 januari och en teaterföreställning med Gladys del Pilar och Anna Bromée på Metropol 12 april.
– Metropol gästas av ytterligare två storheter under våren. Den 3 februari äntrar stand-up-stjärnan Måns Möller Metropols scen och den 24 mars ges en konsert med den hyllade skånska sångerskan Anna Hertzman, fortsätter Petra Kuritzen.
Träffsäkra imitationer blir det 14 mars då imitatören Anders Mårtensson gästar Hörby. På Metropol ger han en uppdaterad föreställning med sina imitationer. I figurgalleriet finns bland annat imitationer av Tommy Körberg, Kalle Moraeus och Lasse Berghagen.
Det är mycket på gång på biblioteket och museet också under vintern och våren. 5 april är det till exempel vernissage för en utställning om Hörbysonen Christian Kruse. ”Parispojke, poet och hemvändare” är namnet på utställningen.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×