Att duschas med kläderna på kunde TFF-tränaren Patrick Winqvist stå ut med efter söndagens kval till allsvenskan Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Foto: Mikael Fritzon/TT
JÖNKÖPING 20171119Trelleborg klara för allsvenskan glädje i omklädningsrummet tränaren Patrick Winqvist jublar efter söndagens kval till allsvenskan (andra matchen) mellan Jönköpings Södra IF och Trelleborgs FF på Stadsparksvallen.Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Till högsta serien i bara T-shirt

JÖNKÖPING Det var ett division 1-lag som tränaren Patrick Winqvist tog över inför säsongen 2015.
Nästa år leder han ett allsvenskt lag.

– Laget var ju på väg att ramla ur ettan året innan jag kom. Så det var ingen som pratade om oss utan alla tippade istället Örgryte, Öster och Landskrona Bois. Ändå vann vi ettan överlägset och gick upp, minns Winqvist.
I år tog TFF nästa steg. Från superettan till allsvenskan via en tredjeplats i serien och ett lyckat kval.
– Nu är jag nöjd, klart jag är. Jag känner mig oerhört tillfreds. Men samtidigt är jag personen som vill blicka framåt så snabbt som möjligt. Nu har vi ett ännu tuffare jobb att göra.
I kvalreturen på Stadsparksvallen i Jönköping fick han se sitt lag bli rejält tillbakapressat i den första halvleken. Men 1-1-kvitteringen förändrade allt.

– Men det var ju inte så att matchen var död i den 46:e minuten. Men vi höll uppe spelet på ett mycket bättre sätt efter paus, vi hade ett annat mod och ett bättre anfallsspel.
Han berättar att han redan på försäsongen kände medvinden, att de hade något bra på gång.
– Men premiären var dålig. Och vi var inte nöjda efter de 14 omgångarna på våren. Ändå var det där och då som vi satte uppe målet att jobba mot att bli minst trea. Och vi var superettans bästa lag på hösten.

Med ett år kvar på kontraktet blir det nästa år som allsvensk tränare han verkar.
– Jag kanske blir köpt, säger han med ett skratt.
– Fast Juventus ringer nog inte…
I snökylan på Stadsparksvallen ledde han laget från sidlinjen i bara T-shirt.
– Det var lite småkallt i den första halvleken. Men jag har alltid bara T-shirt i matcherna. Vidskepligt? Nej, men det är mitt sätt att vara, min stil. Något ska man ju bli ihågkommen för.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×