Julmarknad i Bosetorp, Bosarp.
Julmarknad i Bosetorp, Bosarp.
Det var julmys i Bosetorp på lördagen och söndagen när årets julmarknad arrangerades. Allan Olsson demonstrerade luffarslöjd, medan Hjördis Sjöberg och Inger Nilsson visade textil- och trähantverk. Tomten som Anita Börjesson har plockat fram är gjord av ull och tillverkad av Elisabeth Lundgren. Hemmagjorda ljus ställdes också ut.Foto: Jonas Karlsson
Julmarknad i Bosetorp, Bosarp.

Julstämning i Bosetorp

BOSARP Det bjöds på tidig julstämning i Bosetorp i helgen när årets julmarknad arrangerades. 18 hantverkare var på plats i bygdegården och visade allt från textilier till träslöjd och hemmagjorda ljus.

Den första julmarknaden i Bosetorp hölls redan för 20 år sedan. Hjördis Sjöberg håller i trådarna och hon berättar att arrangemanget är populärt både bland hantverkarna och besökarna.
– I år har vi 18 utställare, och alla visar olika sorters hantverk, säger Hjördis Sjöberg.
En jämn ström av besökare brukar komma till Bosetorp för att titta på det som ställs ut och för att fika tillsammans under trivsamma former.
– Många tycker att det är trevligt att komma hit och dricka kaffe och träffa gamla bekanta, fortsätter Hjördis Sjöberg.
Anita Börjesson från Kävlinge odlar egna pumpor och gör bland annat chutney och marmelad av dem.
– Detta är en trevlig och mysig julmarknad. Och det är kul att få visa besökarna hur mycket nytta man kan ha av pumpor, säger Anita Börjesson.
För Allan Olsson från Höör är det luffarslöjd som gäller. Han berättar att intresset för hantverket är på uppgång.
– Det verkar som att det ökar. Själv började jag med luffarslöjd kring sekelskiftet. Det är en rolig hobby. Mycket vettigare än att spela golf. Men det värsta med trådslöjd är att det är så beroendeframkallande, skrattar Allan Olsson.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×