I nästa vecka blir det byggstart för 40 nya bostadsrätter på Segestrand i Svedala som JSB ska bygga.

Snart byggstart för 40 nya lägenheter

SVEDALA I nästa vecka tas första spadtaget till 40 nya lägenheter på Segestrandsområdet i Svedala.
– Vi sålde slut våra bostadsrätter på 14 dagar, konstaterar Robert Cardell som är arbetschef på JSB syd.

JSB, John Svensson byggnadsfirma AB har sitt huvudkontor i Karlshamn. På tisdag i nästa vecka är Robert Cardell med och tar spadtaget till de 40 nya bostadsrätterna som ska byggas på tomten närmast Segeå på Segestrandsområdet.
– Tidigare har vi byggt på en tomt bredvid till Svedalahem. Det här husen blir snarlika men den här gången bygger vi i egen regi. Vi driver projektet hela vägen från idé och produktion till bildandet av bostadsrättsföreningen, berättar Robert Cardell.

Husen byggs enligt företagets typhuskoncept. Inflyttningen är beräknad till våren 2019. Bostadsrättsföreningen heter Brf Livsmiljö. Bland köparna finns många olika åldersgrupper Tidigare har byggare hoppat av Segestrandsprojektet eftersom de menade att det inte gick att sälja bostadsrätter i Svedala. Som nämnts sålde JSB slut på lägenheterna på 14 dagar.
– Vi har sålt lägenheter till yngre personer som köper sin första lägenhet, till barnfamiljer, medelålders och äldre som vill flytta till lägenhet istället för villa. Vi har hela spektrat av köpare och det känns roligt, fortsätter Robert Cardell.

Brf Livsmiljö kommer att bestå av två trevåningshus och ett fyravåningshus. Hälften av lägenheterna blir tvåor på 60 kvadratmeter och övriga treor på 72 kvadratmeter.
Lägenheterna har uteplats eller balkong. Samtliga hus kommer att ha hiss från markplan.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×