Nekar till tv men får böta 1500

SVEDALA En man i Svedala döms att betala 1 500 kronor i böter för att han inte har betalt tv-avgift. Han förnekar fortfarande tv-innehav medan kontrollanten har sett en i hans vardagsrum.

Ystads tingsrätt valde att tro på tv-kontrollantens version. Den aktuella kontrollen ägde rum vid åttatiden på kvällen för ungefär ett år sedan.
Kontrollanten kunde se en bra bit in i rummet. Där uppfattade han en tv med en storlek på ungefär 40-50 tum som stod på ett podium. Det var inte en dator han såg.
Tv-kontrollanten befann sig utanför den aktuella bostaden.
Rummet var upplyst och det kan inte ha varit frågan om en tv på annan plats som speglade sig i fönsterglaset, har tv-kontrollanten bland annat berättat i tingsrätten.
Svedalabon har i sin tur berättat att han satt vid sin stationära dator i sovrummet när någon bankade på dörren.
Utanför stod en man som presenterade sig som tv-kontrollant. Denne frågade om han hade tv vilket han svarade att han inte hade. Kontrollanten frågade också om han betalade tv-avgift.

Svedalabon har ställt sig frågande till hur kotrollanten kunde se ett tv-podium i hans vardagsrum från den plats utanför entrén som han stod vid. Denne har också påpekat att tv-kontrollanter har provisionslön och att de därför kan ha egen vinning av att anmäla.
Tingsrätten anser att Svedalabons uppgift om att han inte hade tv är motbevisad. Svedalabon dömdes därför till 1 500 kronor i böter för brott mot lagen om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×