Polisen ska kontrollera trafiken

LUND Polisen kommer under nästa vecka att göra en särskild insats och kontroll av trafikanterna längs gatorna i området där spårvägsarbetet pågår

– Tyvärr följer inte alla de anvisningar som finns, trots att det är oerhört viktigt både för säkerheten men också för att ombyggnadsarbetet ska fungerar effektivt.
Det säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund, som nästa vecka åter sätter särskild fokus på trafiken.

Kommunpolisen konstaterar att trafiksituationen just nu är extra ansträng i hela centrala Lund och just nu särskilt kring Bredgatan, St Laurentiigatan och Allhelgona kyrkogata.
– Av den anledningen är det viktigt att man är vaksam när man rör sig i det här området och följer de anvisningar som finns.

Just i korsningen vid Allhelgonakyrkans fot är det stora flöden av trafik som nu leds om i kringgator. I stort är det endast bussar, verksamheter och boende som har tillstånd att köra på gatorna medan arbetet pågår. Joakim Nyberg berättar vidare att han tillsammans med Fredrik Gustavsson, parkeringschef och trafikansvarig på Lunds kommun, har gemensamt tittat på hur avstängningarna på bästa sätt ska lösas.
– Det är ju kommunen som tar besluten men vi som utför kontrollerna av trafiken. Därför kommer vi under nästa veckas trafikvecka att titta närmare på det här området, säger Joakim Nyberg.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×