Guld- och klockaffären på Storgatan i Höör stängde helt efter det omskakande rånet på fredagsmorgonen. FOTO: LENNART ANDERSSON

Polisen letar efter vittnen till rånet

höör Rånarna slog till mitt i morgonrusningen. Trots en intensiv polisjakt är två personer fortfarande på fri fot. Nu vill polisen i Ringsjöbygden ha hjälp av allmänheten.
– Vi vet att det finns två mörkklädda män som sprungit omkring i Höör vid niotiden på fredagsmorgonen. Alla iakttagelser av dessa personer är intressanta för oss, säger Martin Thornell, kommunpolis i Höör.

Det var strax efter klockan 09 på fredagen som polis larmades om att ett rån ägt rum på i butiken Larsson Ur, Optik och Guld på Storgatan.
Två maskerade gärningsmän gick in i butiken bärande på något slags tillhygge. Männen plockade på sig gods och lämnade platsen.
– Gärningsmännen bryter upp ett skåp och tar guldsmycken. Personalen i form av två butiksbiträden befinner sig då i ett annat rum och ser på övervakningskameran vad som sker. De trycker då på överfallslarmet. De agerar helt rätt som undviker en konfrontation med gärningsmännen och istället håller sig undan och slår larm snabbt, säger Martin Thornell.
Flera polispatruller kommer snabbt till platsen och inleder en jakt på rånarna. Vid elvatiden på fredagsförmiddagen stoppades och kontrollerades bilar i Hasslebro som kom körande från Höör. Polisjakten har hittills varit resultatlös.
I veckan beslutade åklagaren att ändra misstankegraden från rån till grov stöld.
– Vid niotiden på fredagen bör flera personer ha passerat Storgatan vid tiden för rånet. Vi hoppas därför på iakttagelser om de två mörkklädda männen både innan och efter rånet. Exempelvis vilken riktning de sprungit, säger Martin Thornell.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev