Lätt seger för Smokin Joe

MALMÖ Lutfi Kolgjinis tvårringsstärna Smokin Joe motsvarade förväntningarna i kvalen till Uppfödningslöpning på Jägersrotravet under tisdagen.

Smokin Joe vann hur lätt som helst på 15,1 före Per Nordströms Filur Sisu och Teton Lindyman med Christoffer Eriksson i sulkyn.
– Jag ville köra ett snällt lopp med honom inför finalen, men när dom närmar sig bakifrån tar han tag i grejerna. Alla hästar som vunnit Uppfödningsloppet för mig har blivit stjärnor, har inte bara varit tvåårshästar. Utom en som lämnade mig efter tvåårssäsongen. Den här har också alla förutsättningar att bli en stjärna. Nu gäller det bara att hålla honom lugn och glad till nästa lördag, sa Ludde efter loppet.

I det andra uttagningsloppet vann Per Nordström med Önas Nougat på riktigt snabba 13,7. Tvåa var Devils Sound och Anders Zackrisson och på tredje plats Christoffer Eriksson med Ajabaja.
– Jag hade tänkt backa lite från start men han ville iväg. Men jag vet att Christoffer vill köra i ledningen och följde med bakom. Men Önas Nougat avgjorde lätt och det fanns krafter kvar. Nu har vi två fina tvååringar i finalen och vi ska köra om det. Filur Sisu gick med pigga ben i mål. Jag har bestämt att jag ska köra Önas Nougat och har bestämt med Peter Ingves att han köra Filur Sisu, sa Per Nordström.

Dagens sportsliga höjdare var annars duellen mellan Conrad Lugauers Spartan Kronos och Steen Juuls danska stjärna Takethem.
Den senare avgick med segern efter det att Spartan Kronos (eller snarare Lugauer) valt att ta loppet i rygg efter sitt uppehåll och inte fick tag i ledaren i e snabb avslutning. Båda hade dock samma tid i mål, 13,4 full väg.
Lutfi Kolgjini blev mestvinnande tränare under kvällen med fyra segrar. Förtutom Smokin Joes seger vann han även med Stronghold och M T Lancelot inom V64-spelet och med Sppedy Face i ett tråringslopp utanför V64:an.
V4 gav 688 kronor i utdelning och V64-utdelningen blev 4 614 kronor, för sex rätt.

×