Jacob Blixt. ARKIVBILD
André Lidholm. ARKIVBILD
Jim Nylander. ARKIVBILD

Tränarens önskespelare tillbaka

FOTBOLL Österlen FF har gjort klart med två av tränaren Mladen Blagojevics favoritspelare. Tillbaka är både André Lidholm och Jacob Blixt, som båda starkt bidrog till lagets överlägsna division 3-serieseger 2016.

– Två spelare med bra karaktär. De kräver mycket av sig själva och från omgivningen, påstår Blagojevic.
Efter guldfesten på hösten 2016 försvann André Lidholm till division 5-tillhörande Lövestads IF som spelande tränare.
Jacob Blixt stack lite tidigare, efter att ha gjort fyra mål i sin avskedsmatch mot Dösjöbro, till USA och sina collegestudier. Något mer fotbollsspel blev det dock inte efter att han blivit svårt knäskadad.
– Han är hemma och i träning igen. Nu är med i allt utom i närkampsspelet. Han ligger rätt i fas i sin rehabträning. Jag ser Jacob som ett spetsnyförvärv, säger Mladen Blagojevic.
Med Blixt och Lidholm har Blagojevic fått sina önskeförvärv och lagt grunden för ett framgångsrikt 2018. I år blev laget sjua i division 2 som nykomling. Högre än så vill laget hamna i 2018 års tabell. Och målet är att ta sig till division 1 inom två år.
– Och vi vill göra det med spelare med tydlig koppling till Österlen. Kan vi vinna division 2 med spelare från närområdet? Det vill jag ha svar på 2018. Vi vill i alla fall bygga ett topplag, vi vill bredda och utveckla och föryngra.
Just nu testas och testar Österlen en rad andra presumtiva nyförvärv. 18-åriga talangerna Hugo Hellichius (från Tomelilla IF) och Martin Jönsson (Lunnarps BK, men närmast från Malmö FF) är två av dem.
Helt utesluter inte Mladen Blagojevic att ytterligare en ”gammal” spelare från det division 3-seriesegrande laget kan komma att återvända. ÖFF-tränaren påstår nämligen att Jim Nylander, skyttekungen som spelat i division 5 i Liga 06 detta 2017, är aktuell för en comeback.
– Vi har en bra verksamhet, vi har roligt, vi är seriösa. Spelare upptäcker att det inte är lika grönt på andra sidan. Det kliar i fötterna. När det gäller Nylander så är inga dörrar stängda, hävdar Mladen Blagojevic.

×