Foto: TT

Tåg ställs in under två veckor

Under två veckor, 20 november-3 december, kommer tågtrafiken mellan Önnestad och Kristianstad att ställas in. Anledningen är att det ska byggas ett 900 meter långt dubbelspår i anslutning till Kristianstads bangård.

Från och med på måndag den 20 november ställs all tågtrafik mellan Önnstad och Kristianstad in på grund av ett banarbete vid Kristianstad C som Trafikverket ska genomföra.

– Vi gör allt vad vi kan för att våra resenärer ska påverkas så lite som möjligt av banarbetet. Första veckan kommer vi att ha tågvärdar på plats på Kristianstad C, så att alla som reser hittar rätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Alla tåg mellan Önnestad och Kristianstad ersätts med buss. De som reser sträckan Malmö-Lund-Hässleholm-Kristianstad eller Helsingborg-Hässleholm-Kristianstad byter från tåg till buss i Önnestad. Dessutom kommer Pågatågen mellan Kristianstad-Bromölla-Karlshamn ställas in, men Öresundstågen mellan Kristianstad och Karlskrona kommer att göra ett extra uppehåll i Fjälkinge.

– Det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Vissa avgångstider har ändrats. Därför är det viktigt att söka sin resa i Skånetrafikens app eller på vår hemsida, avslutar Mats Ohlsson.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×